Prodaja viličarjev in paletnih vozičkov

Na splošno so viličarji osnovna in obvezna oprema kakršnih koli skladišč, v katerih se vrši manipulacija tovora na paletah. Tudi za nekatere težje tovore, kot so lesni polizdelki in gradbeni material, se uporablja viličarje na dizelski pogon. Tiste na električni pogon pa bolj pogosto srečamo v notranjih skladiščih za končne izdelke, preden ti pridejo do uporabnika. Zato je prodaja viličarjev nenehno v porastu, saj dober viličar omogoča nezanemarljivi časovni prihranek pri prekladanju tovora na paletah. 

V končnih skladiščih trgovin na drobno po navadi ni velike potrebe po klasičnih viličarjih električnega ali dizelskega tipa. Veliko je ročnega razkladanja iz posameznih palet, ki se ga vrši neposredno pred postavitvijo izdelkov na trgovinske police. Tako imajo skladišča potrošniških trgovin po navadi le enega ali dva klasična električna viličarja, drugo razkladanje pa izpeljejo s pomočjo orodij, kot je ročni paletni viličar. Gre za precej drugačno napravo od klasičnega viličarja, saj se z njo upravlja ročno. Tako je prodaja viličarjev precej bolj številčna takrat, ko v segment prodanih elementov vključimo tudi ročni paletni viličar, pa naj gre za povsem ročno ali pa elektrificirano varianto tega uporabnega orodja.

Uporaba tovrstne naprave je odvisna od tipa, saj tudi pri ročnem paletnem viličarju poznamo različne tipe izdelkov. Zlasti se kategorije teh viličarjev delijo med povsem ročne ter elektrificirane ročne viličarje, ki omogočajo pomoč pri prestavljanju in dvigovanju težjih bremen. Električni ročni paletni viličar omogoča zares udobno prestavljanje bremen na paletah, pri čemer ne potrebujemo nobenega posebnega truda, saj energijo za vlečenje bremen v celoti prevzame elektromotor. Precizna elektronika je kot nalašč za uporabo teh viličarjev v trgovinah, saj jih ni treba vleči ali potiskati pred seboj, tako pa se upravljavci tudi lažje izognejo mimoidočim. Električni ročni viličarji omogočajo tudi zelo natančno pozicioniranje tovora brez truda, zato jih danes lahko veliko videvamo v vseh trgovinah z maloprodajo.

You may also like...