Pomembno je, kakšne ploščice vgradimo

Mogoče se zdi to nekoliko čudno tistim, ki nikoli niste izbirali ploščic vendar dejstvo je, da niso popolnoma vse ploščice ustvarjene “enako”. Obstaja, na primer, razlika med ploščicami, ki so namenjene za uporabo na stenah in tistim, ki so namenjene, da se položijo na tla. Tako poznamo tudi kopalniške ploščice in keramične ploščice za kuhinjo, ki so si hkrati podobne in različne, edino kar je za povprečnega kupca pomembno pa je to, da se, ko nakupujejo oziroma izbirajo ploščice, zavedajo, za kateri namen jih izbirajo.

Ploščice same se ne razlikujejo prav veliko po izgledu, zagotovo so vse neizurjenemu očesu popolnoma enake, če bi različne vrste postavili ob strani, vendar je vseeno bolje, če preberemo originalne oznake, da se ne bi na koncu izkazalo, da so ploščice popolnoma neprimerne za dano nalogo. Kopalniške ploščice so po navadi nekoliko bolj enostavne po izgledu preprosto zato, ker zajemajo celoten prostor in ne želimo, da bi nas kopalniške ploščice popolnoma prevzele takoj ko stopimo v prostor, vendar vseeno imamo na izbiro tudi nekaj bolj živahnih ploščic, ki jih lahko uporabljamo kot poudarek med morjem krem ali drugih nevtralnih ploščic.

Keramične ploščice za kuhinjo so nekoliko drugačne, ker imajo priložnost, da dejansko izstopajo iz prostora in sicer zato, ker jih kot prvo ni pretirano veliko in kot drugo ne zavzemajo veliko prostora v kuhinji, po navadi jih namestimo samo na eno steno, mogoče dve, med pultom in zgornimi policami, vse ostalo pa je take barve kot so stene, se pravi verjetno belo. Zaradi tega imajo keramične ploščice za kuhinjo priložnost, da res poživijo prostor. Lahko se določimo za žive barve, mogoče pa nam bolj odgovarja samo nekoliko bolj opazen, a vseeno nežen vzorec, ki ga lahko subtilno ponovimo pri drugih kuhinjskih elementih. Izbira je popolnoma naša.

You may also like...