Postelja za dojenčka z novo vzmetnico

Postelja za dojenčka naj ima novo vzmetnico. Že rabljena vzmetnica je nepriporočljiva zaradi različnih razlogov. Navadno ima že rabljena vzmetnica že izdelane vdolbine, v katerih bo nato spal naš otrok. To pa ne bo dobro za njegovo zdravje in za njegov razvoj, saj bo to določalo njegov položaj spanja. 

Postelja za dojenčka, ki je bila že rabljena, mora dobiti torej novo vzmetnico. Stara vzmetnica je bila najverjetneje tudi velikokrat podelana in pobruhana, kar pomeni, da vzmetnica ni več čista. Če ni bila primerno spravljena, pa je v svoji notranjosti lahko razvila tudi plesni in glive, kar je zelo nevarno za našega otroka. Vsekakor moramo že rabljeno vzmetnico temeljito pregledati in jo prečistiti. 

Postelja za dojenčka naj ne vsebuje pretrde ortopedske vzmetnice, saj je otrok lahek in ne potrebuje pretrde podlage. Odrasli ljudje potrebujejo tršo podlago kot otroci, saj so v primerjavi z njimi tudi veliko bolj težki in zato mora biti njihova spalna površina precej bolj trda. V pravi trgovini z vzmetnicami nam bodo zagotovo znali svetovati, kakšno vzmetnico naj kupimo, da bo naš novorojenček srečno in zadovoljno spal. 

 

Otroški avtosedež je pomemben že tako po rojstvu otroka

Otroški avtosedež je nujen pripomoček. Potrebujemo ga že tako po tem, ko se otrok rodi, saj ga moram po petih dneh odpeljati iz porodnišnice varno domov. Če še nismo kupili otroškega avtosedeža, je priporočljivo, da si najprej preberemo nekaj splošnih navodil. 

Otroški avtosedež naj ima opravljeno homologacijo in mora nujno vsebovati oznako ECE, kar mu daje veljavnost. Ko kupujemo avtosedež ne smemo gledati barvo in lepoto sedeža. Misliti moramo le na njegovo funkcionalnost. 

Otroški avtosedež mora biti tudi ustrezno velik. Da bomo kupili ustrezen avtosedež, nam bodo prodajalci svetovali, naj nanj posedemo svojega otroka. Otrok ne sme biti višji od lukenj skozi katere potekajo pasovi, ki skrbijo za varnost med vožnjo. 

 

You may also like...