Načrtovanje selitve

Naj gre za družinsko selitev v novo hišo ali stanovanje, ali pa za selitve podjetja v nove poslovne prostore, vam lahko pri organizaciji selitve najbolje pomaga profesionalni selitveni servis. Natančno načrtovanje selitve že nekaj tednov vnaprej prepreči, da bi prišlo do težav v zadnjem trenutku, če pa se kakšna dilema pojavi šele na dan selitve, se s pomočjo strokovnjakov in obstoječega načrta tudi hitreje razreši.

Mesec dni pred selitvijo

Načrtovanje selitve naj se začne z izbiro selitvenega servisa, ki najbolje ustreza vašim potrebam. Najprej se povprašajte, kakšno pomoč sploh potrebujete. Se selite sami ali potrebujete pomoč pri selitvi poslovnih prostorov? Želite preseliti katerega od težjih predmetov iz stanovanja, na primer klavir ali sef? Ali pa se selite celo v tujino. Če je vaša izbira za selitve Ljubljana, je najlažje, da se obrnete kar na lokalni selitveni servis. Z izbranim selitvenim servisem se dogovorite glede stroškov selitve in določenih posebnosti , ki se tičejo vaše selitve, na primer posebnosti glede pakiranja in dostavljanja vaših stvari, selitve težjih predmetov in podobno.

Stvari v stanovanju ali hiši ločite na kategorije, ki vam povedo, ali jih boste preselili na novo lokacijo, prodali naprej ali odpeljali na odpad. Stvari v zadnjih dveh kategorijah selitveni servis ne bo prepeljal na vašo novo lokacijo, vendar pa vam mnogi selitveni servisi lahko pomagajo pri tem, da se jih odpeljejo na odpad, mogoče pa nudijo tudi možnost, da nekatere predmete, za katere na novi lokaciji trenutno nimate časa, shranite v skladišču. Nekateri selitveni servisi lahko poskrbijo tudi za pakiranje stvari, če pa boste to počeli sami, začnite že vsaj dva tedna pred selitvijo, da boste na dan selitve zagotovo dobro pripravljeni.

Dva tedna pred selitvijo

Poskrbite za pravočasno preusmeritev naročnine na časopise ali internetno povezavo, družini in prijateljem sporočite svoj novi naslov, prav tako preverite, koga še morate obvestiti o spremembi stalnega naslova. Če se selite v drug kraj ali regijo poskrbite tudi za selitev zdravstvenih kartotek in podobno, da boste imeli vse pomembne papirje takoj pri roki. Če skupaj s sabo selite tudi rastline ali živali se pri selitvenem servisu pozanimajte, kakšne so njihove izkušnje oziroma pravila glede tega.

Dan selitve v nov dom

Na dan selitve poskrbite, da boste imeli na poti v nov dom s sabo dovolj denarja in v avtu dovolj goriva za pot. Uskladite se s selitvenim servisom glede predvidene poti in se odpravite na pot do novega domovanja.

You may also like...