Dodatki k projekcijskemu sistemu

Tako doma kot v javnih ustanovah se ljudje včasih odločajo za nakup projekcijskega sistema za predvajanje različnih predstavitev, ter foto in video vsebin. Razlogi za to so različni, med njimi pa seveda dominirata skrb za oči, ter velikost predvajalne površine. Gledanje različnih predstavitev na platnu je namreč dosti boljše za naše oči, kot spremljanje le teh na televizijskem zaslonu.

Marsikdo se za nakup projekcijskega sistema ne odloči zaradi slabše praktičnosti uporabe. Za uporabo videoprojektorja je potrebnno kupiti tudi nosilci za projektorje, žarnice za projektor, platna,… V sestave funkcionalnega projekcijskega sistema gre namreč precej elementov, ki so ključni pri njegovem delovanju.

Nosilci za projektorje so različnih oblik in velikosti. Razlikujejo se od sistema do sistema, vendar imajo vedno isto funkcijo. Lahko so prostostoječi ali pa montirani na steno ali strop. V večini primerov je montaža na statično površino dosti bolj praktična, saj lahko na takšen način prihranimo čas ob vsaki uporabi projektorja.

Žarnice za projektor so potrebne v vsakem projekcijskem sistemu. Vsak projektor sestavlja tudi žarnica, katero je potrebno menjati od časa do časa. Od kvalitete žarnice je v končni fazi odvisna kvaliteta slike, ki jo bomo dobili ob projekciji slike od izbranega projektorja na platno.

Nakup nosilca za projektorje je navadno preprosto opravilo, saj so tudi cene nosilcev dokaj dostopne. Vedeti moramo le ali želimo kupiti samostoječi nosilec ali statični nosilec. Cena je v obeh primerih precej podobna, seveda pa lahko niha med različnii ponudniki.

Montaža nosilcev je v večinski meri precej enostavna, ter jo lahko izvedemo tudi sami. Pri samem procesu instalacije je potrebno paziti, da nosilec namontiramo pravokotno na platno.

Žarnice za projektor so pri večini ponudnikov dražje. Pri nakupu žarnic moramo biti pozorni, da kupimo žarnico, ki bo skladna z našim modelom projektorja. Navadno žarnic ni potrebno prepogosto menjati z nadomestnimi, zato na tem področju res ne bomo zapravili ogromno denarja.

You may also like...