Kako se izvaja tajska masaža

Tradicionalna tajska masaža se izvaja brez uporabe olja in losjonov. Med samo masažo stranka ostane oblečena. Nosi lahko ohlapno oblačilo. Tradicionalna tajska masaža se izvaja na tleh. Masaža vršimo s stalnim stikom telesa. Med masažo poteka zategovanje in stiskanje določenih predelov telesa.

Starodavna metoda masaže zahteva, da masaža poteka solo med izvajalcem in deležnikom. Med samo masažo je deležnik nameščen v različne položaje, ki so podobni jogi. Celotna tajska masaža lahko traja dve uri in vključuje ritmično stiskanje in raztegovanje celega telesa. Seveda se mora izvajalec prilagajati deležniku, da sama masaža ni prezahtevna in ima deležnik po masaži bolečine telesa. Namen tradicionalne tajske masaže je, da se deležniki na masaži sprostijo in določeni deli telesa prej regenerirajo. Ob slabem počutju je masažo priporočljivo obiskati enkrat tedensko. Kasneje vsaj dva krat letno, da se telo resnično sprosti.

Sodobna tajska masaža se lahko izvaja med več deležniki. Nekateri prijemi sodobne tajske masaže se prenašajo iz tradicionalne tajske masaže, ostali pa se prilagajajo glede na zahtevnost masaže. Pri sodobini tajski masaži se uporabljajo različna olja za različne predele telesa. Priporočljivo je tudi upoštevati, da deležniki niso alergiki oz. bi jim olje škodilo.

You may also like...