Sanje vsakega kuharskega mojstra

Skoraj da ne moremo opisati poletja, ne da bi prej pomislili na vonjave, ki jih proizvaja sosedov žar na vroč dan, ko je vremo lepo in brez oblačka. Ni treba, da sosedu zavidamo! Preprosto se lahko odločimo, da tudi mi investiramo v kakšen plinski gorilnik, ali pa kar žar, in se pridružimo poletno pomladnim radostim priprave hrane v udobju našega doma, vendar vseeno v stiku z naravo.

Za kaj lahko uporabim plinski gorilnik?

Glavna prednost, ki jo predstavlja plinski gorilnik je njegova prikladna velikost, ki ga naredi zelo uporabnega za uporabo na daljših pohodih ali taborniških izletih, lahko pa ga uporabljamo tudi v kampu. Zaradi svoje prenosljivosti je plinski gorilnik dobra izbira za vse, ki radi uživajo toplo pripravljena živila tudi na poti. Ni treba, da si na tovrstni napravi pripravljamo gurmanske obroke, vseeno pa je dobro vedeti, da je tudi to v teoriji mogoče, če se potrudimo in s seboj prinesemo dovolj potrebščin. Večina ljudi, ki se odloči za plinski gorilnik je precej aktivnih v naravi in tu se po navadi ne gre za enodnevne izlete, ampak se za plinski gorilnik odločimo predvsem za daljše odprave oziroma kadarkoli, ko bi mislili, da nam bo nekega dne na poti prijala kuhana oziroma topla hrana.

Kako izbrati pravi žar zase

Ko izbiramo žar je najpomembnejša, poleg način gretja plošče, njegova velikost. Žar lahko uporabljamo tako za zabavanje deset ali več gostov, lahko pa ga v glavnem uporabljamo za pripravo jedi v ožjem družinskem krogu. Pravi žar, je lahko tudi investicija v prihodnost, saj s pravilno nego taka naprava lahko zdrži najmanj desetletje. Pomembna je tudi izbira načina gretja plošče, kjer se lahko odločimo za preprost plinski žar, gretje preko lava kamnov, lahko pa izberemo tudi verzijo, ki za gretje plošče uporablja razgreto oglje, vendar ta potrebuje nekaj več predpriprave. Ne glede na našo izbiro je žar zagotovo dober dodatek vsakemu gospodinjstvu.

You may also like...