Posteljnina za enojno posteljo

Oprema enojne postelje mora biti dobro prilagojena svojemu namenu, da lahko zagotovimo udoben in kakovosten spanec tudi na razmeroma majhni površini. Enojne postelje običajno merijo 90×200 cm, vedno pogosteje se kot standard predstavlja tudi dimenzija 100×200 cm, lahko pa tako pri širini kot pri dolžini najdemo še druga odstopanja. Pomembno je, da posteljnino in preostalo opremo uskladimo s temi dimenzijami.

Enojnim posteljam ustreza posteljnina 140×200, ta je primerna tudi za prešite odeje in preostalo opremo, ki jo običajno na takšnih posteljah uporabljamo. Uporabniki enojnih postelj imajo na tem področju srečo, saj je posteljnina 140×200 na voljo v zelo pestri ponudbi, tako da ne bo težko najti kompleta, ki bo povsem odgovarjal posameznemu uporabniku. Ne samo, da je možno izbirati med neštetimi barvnimi kombinacijami in motivi, naprodaj so tudi kompleti iz različnih materialov in krojev, tako da lahko do potankosti prilagodimo izkušnjo pri uporabi te opreme. Pomembno je le, da najdemo celovit komplet posteljnine in z njim dopolnimo opremo, ki jo imamo na postelji.

Posteljnina 140×200 s svojimi dimenzijami odgovarja meram prešite odeje, tako da je za enojno posteljno smiselno uporabiti odejo takšnih dimenzij. V praksi pa gre le za to, da uskladimo velikost prevleke in odeje, kar je gotovo najbolj pametno, saj tako ne bomo imeli opravka z odvečnim tekstilom ali premajhno prevleko. Na enojni postelji se bodo sicer dobro obnesle tudi druge prešite odeje, tako nekoliko manjše kot bistveno večje. To je odvisno predvsem od uporabnika, vsak mora zase ugotoviti, kako velika odeja mu ustreza. Skladno s tem bo treba verjetno naknadno kupiti tudi prevleko, pri čemer bo morda nekaj težav z usklajevanjem prevleke s preostalo posteljnino, če smo to kupili v kompletu.

Kakorkoli, posteljnina za enojno posteljo ponuja veliko izbire in dopušča tudi veliko prilagodljivosti. Kot nalašč za tiste, ki želijo v spanju povsem uživati.

You may also like...