Otroško igrišče na domačem vrtu

Res je, da se otroci hitro zamotijo in se lahko v svojem domišljijskem svetu izgubijo tudi za več ur, ne da bi sploh potrebovali kakšno spodbudo. A po drugi strani se lahko začnejo hitro tudi dolgočasiti, pri čemer vedno pogosteje zapadejo v svet računalniških in mobilnih iger ter drugih vsebin, ki so bolj škodljive kot koristne za odraščajoče malčke. Dobro je torej kar v domačem udobju postaviti igrišče, ki bo otrokom odprlo nove možnosti preživljanja prostega časa – če imamo na voljo nekaj vrtne površine, lahko oblikujemo zelo posrečeno otroško igrišče!

Med najbolj enostavne, a zelo učinkovite rešitve na tem področju sodijo peskovniki, ki lahko za celo poletje ponudijo zanimivo zatočišče za radovedne otroke, ki želijo svoj prosti čas preživeti na svežem zraku. Peskovniki so nepogrešljivi ob vrtcih in igriščih, lahko pa kakšnega postavimo tudi doma. Pravzaprav je dovolj že kup peska, v katerem bo malček našel idealno okolje za igro z malimi vozili ter za oblikovanje raznih pravljičnih svetov iz peska, a pravi peskovniki so seveda nekoliko bolj dodelani – dobro je pesek omejiti z lesenimi robniki ali pa peskovnik kar obzidati. Vse je seveda odvisno od tega, koliko prostora imamo na voljo in koliko dela smo pripravljeni v to vložiti.

Vrtne površine so tudi na druge načine zelo posrečene za preživljanje prostega časa, že čisto običajne vrtne garniture odpirajo zanimive možnosti za celotno družino. Vrtne garniture vključujejo stole in mizo, tako da lahko mirne poletne večere preživimo ob igranju družabnih iger ali pa priredimo piknik, lahko se lotimo tudi branja ali kakšnega ustvarjanja. Otroci bodo gotovo raje sedeli na prostem, sploh če imajo v bližini zanimive opcije za igro in raziskovanje. Vrtne garniture so nepogrešljive, tudi če ne ponujajo neposrednih pripomočkov za igro, vsekakor se splača na vrt postaviti mizico in nekaj stolov.  

You may also like...