Priljubljene znamke vozil na slovenskem trgu

Že znamka lahko veliko pove o tem, kakšne odlike lahko od vozila pričakujemo. Prav tako pa so znamke avtomobilov določen statusni simbol, včasih imajo celo nekatere kultne značilnosti in po navadi se zelo navežemo na svoje priljubljene znamke. Ravno zato nam lahko marsikaj pove tudi statistika prodaje avtomobilov, ki razkriva, katere znamke so bile v preteklih letih na slovenskem tržišču najbolj priljubljene.

Trojica najbolj priljubljenih

Verjetno bi lahko praktično vsi avtomobilski navdušenci uganili, katera znamka bo na prvem mestu. Statistika na prvo mesto med najbolj prodajanimi znamkami vozil v Sloveniji uvršča Volkswagen, ki je tudi dejansko najbolj zastopan na slovenskih cestah. Bržkone gre zaslugo za velik tržni delež pripisati raznoliki ponudbi tega proizvajalca, na voljo imamo namreč kar nekaj privlačnih modelov.

Na drugem mestu je Renault, ki za Volkswagnom nekoliko zaostaja, ga pa prekaša vsaj na področju najbolj prodajanih modelov, tam je namreč na vrhu Renault Clio. Renault ima sicer še nekaj precej priljubljenih modelov, predvsem gre izpostaviti Captur in Megane, izjemno uspešen pa je ta proizvajalec še na področju gospodarskih vozil, kjer je celo na prvem mestu.

Tretje mesto zaseda Škoda. Slovenija se vedno bolj navdušuje nad športnimi terenci, ki jih pošilja v prodajo ta znamka, že tradicionalno pa so priljubljeni tudi drugi modeli Škoda, Slovenija je recimo polna vozil Octavia in Fabia. S tem se ponudba dobro razvija, tudi v prihodnje bo za vozila Škoda Slovenija priljubljeno tržišče.

Druge znamke

Med najbolj priljubljenimi znamkami pogrešamo priznanega ameriškega proizvajalca Ford. Ta znamka je sicer dobro zastopana na področju gospodarskih vozil, je pa v preteklosti Ford vedno posegal v sam vrh tudi med osebnimi vozili. Seveda to ne pomeni, da vozil Ford ne bomo našli na slovenskih cestah, saj ta znamka še vedno tesno lovi deseterico najpogosteje prodajanih. Na prvih desetih mestih sicer ni presenečenj, morda si omembe zasluži le Kia na 9.

You may also like...