Invisalign je snemljiv zobni aparat

Invisalign je tak zobni aparat, ki ga med nošenjem skorajda ne boste opazili. Njegova največja prednost pred fiksnimi zobnimi aparati je ta, da ej lahko popolnoma sname in nam tako omogoča, da si po jedi natančno in skrbno očistimo zobe. Fiksnih aparatov ne moremo sneti, ker so pritrjeni na naše zobe. Pri invisalign-u pa je odstranjevanje enostavna in hitra.

Invisalign tako pripomore tudi k boljši higieni in k bolj zdravim zobem. Pri fiksnemu aparatu se namreč velikokrat zgodi, da zaradi slabega umivanja zob, ustna votlina nima več dobre čistoče, kar pa lahko vodi vi gnilobo in v izjemno slab zadah. To postane za najstnika moteče in zato se upira nošenju aparata. Ker pa je za raven nasmeh nošenje zobnega aparata obvezno, starši poiščejo drugačne možnosti.

Invisalign nam omogoča tudi manj napornih obiskov pri ortodontu, kar nam posledično zmanjša stroške, ki jih prinese ravnanje zob. Pri fiksnemu aparatu se večkrat zgodi, da odpadejo zvezdice ali da pričnejo poškodovane žičke pikati dlesni. Takšne težave lahko rešimo le s ponovnim obiskom ortodonta. Kar pa posledično poveča stroške zobnega aparata.

Zobni vsadki iz najboljših materialov

Zobni vsadki morajo biti narejeni le iz najboljši materialov, saj nam kakovost materiala vedno prinaša dobre rezultate. To lahko potrdijo predvsem tisti pacienti, ki so imeli slabe izkušnje z implantati. Slabe izkušnje pa se največkrat zgodijo v primeru, ko nimamo dovolj podatkov o zobozdravstveni ordinaciji, kjer nam vstavijo implantate.

Zobni vsadki morajo biti izdelani v državah znotraj Evropske Unije. Le takšni implantati bodo zagotovo dobri in ne bodo povzročali nobenih nepredvidenih alergij ter vnetij. Veliko nepreverjenih zobozdravnikov pa v želji po čim večjem zaslužku kupuje implantate iz slabih materialov.

Zobni vsadki kakovostne izdelave so vedno izdelani iz titana, ki je popolnoma nealergen kovina in se brez težav spoji z našo čeljustjo. Takšni implantati prinašajo 100% uspeh po namestitvi in so dolgotrajni.

You may also like...