Pogon za drsna vrata je ključen del avtomatskih vrat

Ne zavedamo se pogosto kolik ostvari okoli nas je avtomatiziranih oziroma to dobro opazimo šele takrat, ko pride do nekih napak, ki nam nato ovirajo premikanje, ali povzročijo težave v smislu, da moramo poiskati alternativno rešitev za obiskovalce objekta. Če se odločimo za zanesljiv pogona za drsna vrata mora to predvsem biti pogon, ki je prilagojen, oziroma dovolj močen, da sploh lahko poganja vrata, ki imajo tako težo, kot jo mi želimo premakniti.

Za tiste, ki se morajo odločati glede tega, kakšen bo pogon za drsna vrata se to sprva zdi popolnoma logično, da vzamemo pogon, ki lahko z lahkoto, ne z naporom, premakne izbrana vrata, vendar ta misel pogosto nekoliko izzveni, ko pogledamo proračun ali ugotovimo možnost, da bi nekje nekoliko prihranili, vendar s preveliko obremenitvijo pride do predhodne obrabe sistema, ki ga predstavlja pogon za drsna vrata in s tem do predhodne zamenjave ali servisa.

Kaj lahko naredimo, če je potreben servis avtomatskih vrat

Prvo kot prvo se je treba zavedati, da prav nobenemu izvajalcu servisa oziroma proizvajalcev, ki so naredili pogon za drsna vrata ni v interesu, da bi kot stranka z njihovim produktom ali storitvijo imeli težave. Zaradi tega se vedno izvede servis avtomatskih vrat, če pride do resne okvare, čim prej, kot je to sploh možno, saj na ta način podjetje ohranja dobro besedo med potrošniki. Vseeno se močno priporoča to, da se izvaja redni servis avtomatskih vrat ter da se napake na sistemu ali možno obrabo pogonskih elementov odpravi preden pride do tega, da sistem popolnoma odpove in neha delovati. S tem je servis cenejši in prav tako se mi, kot lastniki vrat, zavarujemo pred tem ,da bi prišlo do izgub ali nezadovoljstva naših strank ali obiskovalcev zaradi nedelovanja naših avtomatskih vrat.

You may also like...