Prezračevanje hiše na klasičen ter na napreden način

Prezračevanje hiše je včasih potekalo tako, da je oseba enostavno odprla okna in vrata ter počakala nekaj minut in s tem poskrbela, da so se prostori napolnili s svežim zrakom. Veliko ljudi se še dandanes poslužuje podobnega načina, saj še vedno nimajo vgrajenega pravega in kvalitetnega prezračevalnega sistema. Večina hiš pa si dandanes uredi dobro delujočo prezračevalno napravo, ki poskrbi, da je hiša neprestano zračna in sveža. 

Prezračevanje hiše se lahko poveže tudi z našo pametno napravo in tako zračenje doma upravljamo enostavno preko telefona kar iz sovje službe. Vedno več naprav lahko koordiniramo s pomočjo pametnega telefona, kar pomeni, da nas ob prihodu iz službe lahko pričaka popolnoma urejen, topel in prezračen dom. 

Prezračevanje hiše si lahko vklopimo uro pred prihodom domov. Ko se prezračevanje zaključi, lahko s pomočjo telefona aktiviramo tudi talno ogrevanje doma, ki se odlično poda v vse moderne zgradbe. Če si želimo imeti še čista tla, pa preko telefona enostavno vklopimo še naš robotski sesalnik in hiša bo tako pripravljena na naš prihod domov. 

Rekuperator zraka omogoča izmenjavo zraka

Rekuperator zraka omogoči enostavno in učinkovito menjavo zraka znotraj prostora. Pri tem pa zagotovijo, da je zrak, ki se vrne v prostor segret na temperaturo izhodnega zraka, kar z drugimi besedami pomeni, da zunanji zrak v zimskem času ni leden v poletnem pa ni vroč. To je ključnega pomena za prezračevanje prostorov, saj si s klasičnim prezračevanjem pozimi povzročimo toplotne izgube, poleti pa nam v prostor uhaja vroč zrak, ki povzroči še višje temperature. 

Rekuperator zraka pa nam zagotavlja konstantno temperaturo zraka v notranjosti. To pomeni, da po prezračevanju ne bo potrebno ponovno ogrevati prostora, saj bo njena temperatura še primerno topla. Vse kar bo potrebno je to, da bomo temperaturo ohranjali na želeni višini za udobje znotraj svojega doma. 

You may also like...