Bolj in manj zahtevne poslovne tiskovine

V poslovnem svetu potrebujemo različne tiskovine, ki so za pripravo oziroma izdelavo lahko bolj ali manj zahtevne. Najbolj enostavne so seveda tiste, ki jih je treba preprosto natisniti na papir. Zahtevnejše pa terjajo nekaj več truda – najprej bo treba oblikovati motiv in ga pripraviti za tisk, treba pa bo izbrati tudi ustrezen format in tehniko tiska. Včasih imamo opravka z večjimi nakladami in kakšno dodatno obdelavo gradiva, tako da postanejo projekti lahko hitro kar obsežni. V vsakem primeru je pametno za izdelavo takšnih tiskovin izbrati dobrega tiskarja.

Med enostavne tiskovine se uvrščajo vizitke, kuverte, dopisni listi in podobne zadeve, ki jih lahko natisnemo na papir. Seveda se uporabljajo različne vrste papirja, pa tudi različne tehnike tiska, a običajno ni kakšnih velikih izzivov. Tako vizitke kot kuverte se sicer uvrščajo med manjše tiskovine, a običajno odgovarjajo standardnim formatom, pa tudi motivi niso pretirano zahtevni. Pogosto je treba natisniti večje število teh tiskovin, kar pa spet ni problem, če se dela loti profesionalna tiskarna. Tako so vizitke in kuverte lahko hitro pripravljene, predvsem pa kakovostne.

 

Med zahtevnejšimi tiskovinami najdemo tiste, ki jih običajno tiskamo v večjih nakladah, recimo plakate in letake, a tudi tiste, ki imajo kakšne druge posebnosti – to je recimo tiskanje etiket in nalepk. Nalepke so dokaj prilagodljive, morajo se podati na različne materiale, dokaj zahtevni smo tudi pri motivih. Enako velja za tiskanje etiket, pri tem delu se pogosto osredotočimo na kakšne zahtevne materiale oziroma površine, recimo steklenice. Ni nujno, da bo to zahteven projekt, včasih je možno najti tudi zelo elegantne rešitve, a vsekakor se lahko tiskanje etiket izkaže tudi za velik izziv. Vedno pa postavlja posebne zahteve tisk v večjih dimenzijah, to so reklamne table in panoji, včasih tudi večji plakati. Za zahtevne poslovne tiskovine lahko dobro poskrbijo le večje tiskarne z izkušnjami.

You may also like...