AED Slovenija vas pripelje do pomembnih informacij o avtomatskem defibrilatorju

Večina oseb se je nekje v preteklosti učila osnov prve pomoči. Tečaj prve pomoči je še danes obvezen za vse, ki opravljajo vozniški izpit za avto. V sklopu tečaja se vsem udeležencem posredujejo tudi informacije o temeljnih postopkih oživljanja, ki je najpomembnejši postopek prve pomoči. Veliko nas je te informacije tudi že pozabilo, zato bi bilo za vsakega izmed nas dobrodošlo, če bi vsaj ta del prve pomoči obnovili. Ker pa živimo v razvitem svetu, so se tudi postopki oživljanja izpopolnili. Na voljo so avtomatski defibrilatorji, ki so zelo učinkoviti. Vse informacije o tem dobite tudi preko spletne strani AED Slovenija.

Če v iskalni niz vtipkate AED Slovenija, dobite osnovne informacije o delovanju defibrilatorja, možnosti nakupa in bazi defibrilatorjev v Sloveniji. Baza defibrilatorjev nam pove, kje so nameščeni. Poleg tega dobimo tudi informacije o servisu, garanciji, potrošnem materialu in usposabljanju za njegovo uporabo.

AED defibrilator rešuje življenja

AED je kratica za avtomatski defibrilator, ali krajše AED defibrilator. Pravimo mu tudi srčni spodbujevalnik. AED je postal najbolj pomemben člen v temeljnih postopkih oživljanja, ko pri nekomu pride do zastoja srca. V tem primeru je zelo pomembno, da začnemo čim hitreje s temeljnimi postopki oživljanja in da čim prej dobimo AED defibrilator. Informacije o tem dobimo takoj, ko pokličemo na številko 112.

Če se človeku zaustavi srce in mu nihče ne pomaga, umre v približno 10 minutah. Zato je pomembno, da začnemo tako osebo čim prej oživljati, z avtomatskim defibrilatorjem pa mu povečamo možnosti preživetja. Zavedati se moramo, da AED defibrilator ne more nadomestiti temeljnih postopkov oživljanja, električni sunek nam je le v pomoč pri samem oživljanju. AED defibrilator je zasnovan na enostaven način, tako da ga lahko uporablja prav vsak, brez nekega strokovnega predznanja. V takšnih situacijah se moramo le zavedati, da z njegovo uporabo lahko nekomu rešimo življenje.

You may also like...