Adrenalinske aktivnosti v Posočju

Reka Soča ponuja idealen ambient za izvedbo raznih adrenalinskih aktivnosti. To so prepoznali tudi turistični ponudniki v tem delu države, saj so spodbudili bliskovit razvoj ponudbe te vrste. Danes so na voljo razna adrenalinska doživetja, ki v poletnem času vabijo obiskovalce z vsega sveta, navdušujejo pa seveda tudi domače turiste. 

Ena izmed najbolj priljubljenih izbir je vsekakor rafting, Soča namreč ponuja idealne pogoje za spust v gumijastem čolnu. Za rafting so na voljo različni odseki reke, tako da je možno izkušnjo prilagoditi željam udeležencev. Ker gre za družabno aktivnost, pri kateri je vključena celotna skupina, je za rafting Soča zanimiva tudi na mirnejših odsekih. Možno je v doživetje vključiti še razne druge aktivnosti, zato je rafting kot nalašč za družine, sošolce, sodelavce in druge skupine. Za prave pogumneže pa za rafting Soča ponuja brzice, po katerih bo spust še bolj atraktiven.

Morda pa niti spust po brzicah ne bo pospešil srčnega utripa tistim, ki so že vajeni raznih adrenalinskih aktivnosti. V tem primeru pridejo na vrsto druga doživetja, na primer skok s padalom! Bovec je idealno izhodišče za takšne aktivnosti, predvsem za padalstvo, v okolici so namreč različna vzletišča, ki ponujajo različna doživetja. Poleg tega je za skok s padalom Bovec odlična izbira tudi s tega vidika, da je v kraju zbrana glavnina turističnih ponudnikov v Posočju, tako da je moč dobiti zelo privlačne ponudbe za to aktivnost. Splača se izbrati kakšen daljši polet, čeprav je cena nekoliko višja – gre namreč za nepozabno dogodivščino, ki bo gotovo kronala obisk Posočja! Čeprav je za skok s padalom Bovec prva izbira, lahko nekaj ponudbe najdemo tudi v drugih krajih. Kobarid ponuja idealno vzletišče na Kobariškem Stolu, medtem ko je veliko možnosti tudi po tolminskih hribih. V vsakem primeru je zagotovljena nepozabna dogodivščina s čudovitimi razgledi!  

You may also like...