Zaščita hiše v zimskem času

Čeprav so hiše narejene prav zato, da nas zavarujejo pred vplivi vremena in okolja, morajo biti tudi same dobro pripravljene na razne neugodne razmere. Pozimi je zunanjost objektov izpostavljena dodatnim obremenitvam, notranjost pa je zaradi nizkih temperatur nekoliko manj prijazna do stanovalcev. Treba bo poskrbeti za dobro zaščito pred zimskimi razmerami, predvsem pa za dobro izolacijo.

Toplotna izolacija

Izolacija je seveda ena izmed najbolj pomembnih funkcionalnosti hiše, saj potrebujemo predvsem zaščito pred nizkimi temperaturami okolja. Pozimi se izkaže, kako učinkovita je toplotna izolacija, ki v kombinaciji z ogrevanjem poskrbi za prijetno bivalno okolje v notranjosti hiše. Izolacija ne ogreva prostorov, je pa ključnega pomena za to, da toplota ostaja v stanovanju. Tudi brez posebnega ogrevanja je lahko dobra izolacija dovolj za prijetno bivalno okolje v zimskem času, če je hiša v okolju z milimi zimami, ali pa poskrbi za krajšo sezono ogrevanja, nižje stroške in spet za bolj prijetno bivanje v stanovanjskih prostorih. Vsekakor je toplotna izolacija ključna za zaščito stanovanjskih prostorov v zimskem času.

Zaščita zunanjosti

Pozimi je nekaterim posebej neugodnim vplivom izpostavljena tudi zunanjost hiše. V veliki meri pred temi ščitijo fasadne obloge, ki predstavljajo prvo obrambo fasade pred vplivi okolja. Tudi v drugih letnih časih se takšna zaščita dobro obnese, imajo pa fasadne obloge še nekatere dodatne funkcionalnosti, ki se posebej izkažejo prav pozimi. Omeniti gre recimo tudi to, da lahko na tak način dopolnimo toplotno in zvočno izolacijo stanovanja, nič manj pomembna pa ni fizična zaščita površine fasade. Pozimi je posebna nevarnost vlaga, ki lahko prodre v notranjost zidov in povzroči velike težave. Fasadne obloge to uspešno preprečujejo, in to na precej enostaven in razmeroma poceni način.

Piko na i postavi estetska vrednost, ki jo imajo lično oblikovane fasadne obloge. Že to je lahko povsem zadosten razlog za tovrsten dodatek fasadi.

You may also like...