Najljubša jutranja rutina

Skrivnostna temno vijolična, že skoraj črna tekočina trpkega okusa, postaja vse bolj popularen produkt, ki ga ljudje uporabljajo v večji meri kot preventivo, nekateri tudi kot kurativo. Sok aronije je trenutno najbolj prodajan produkt iz jagod izredno odpornega grmičevja imenovanega aronija.

Aronijin sok po večini pridelujejo s postopkom hladnega stiskanja. Le ta namreč zagotavlja, da sam sok aronije obdrži večino svojih hranilnih lastnosti. Sok aronije je prava vitaminska bomba, Vsebuje namreč velike količine vitamina A, več vitamina C kot na primer limona, vitamine skupine B, vitamin E in vitamin P. Bogata pa je tudi z minerali kot so kalij, kalcij, železo, mangan, molibden, jod ter fosfor. Poleg ogromnih količin vitaminov in mineralov je sok aronije tudi izredno učinkovit antoksidant. Z rednim uživanjem ima tako sok aronije zelo blagodejen učinek na človeški organizem. Kot preventiva se uporablja predvsem, ker krepi imunski sistem in izboljšuje krvno sliko.

Naš koncentrat aronijinega soka je izdelan iz najkakovostnejših jagod aronije, gojenih in ročno nabranih v našem dobro negovanem nasadu. Nemudoma po ročnem obiranju svežo aronijo odpeljemo le nekaj kilometrov stran, kjer jih na ekološki kmetiji s posebno pazlivostjo predelajo v 100% matični sok aronije. Kratek čas med žetvijo in predelavo zagotavlja, da je končni izdelek vrhunski koncentrat soka aronije, ki je hkrati zelo aromatičen in hranljiv.

Aronijin sok je izredno močan zato morate biti pri uživanju le tega previdni. Priporočene dnevne doze ni priporočljivo prekoračiti. Strokovnjaki svetujejo naj človek zaužije do 1 deciliter soka dnevno, vendar ne naenkrat, ampak v več manjših odmerkih. Posamezen odmerek pa ne sme biti večji od 50 mililitrov. Sok aronije lahko mešamo z drugimi pijačami (na primer z vodo ali jabolčnim sokom) ali pa ga pijemo samega.

Zakaj najljubša jutranja rutina?

Skoraj sigurno ste že slišali, da je na tešče pametno spiti vsaj en kozarec vode, da po prespani noči rehidriramo svoje telo. Če ta kozarec vode pomešamo z majhnim odmerkom aronije, smo lahko mirni cel dan, saj smo že na vse zgodaj zjutraj za svoje telo naredili nekaj čudovitega.

Aronija bo poskrbela za vaše dobro počutje skozi cel dan.

You may also like...