Beljenje zob

Beljenje zob je proplavilo svet. Danes vsi zobozdravniki že ponujajo beljenje zob in ne boste verjeli da se vedno več ljudi odloča za beljenje zob. Preden se boste odločili za beljenje zob se posvetujte s svojim zobozdravnikom ali je to res potrebno. Stomatolog vam bo znal najbolje svetovati na kakšen načil izvesti beljenje zob v kolikor se boste z to odločili. Pomembno je, da vaši zobje ostanejo zdravi in da ne sama zobna površine ne uničuje.

Ljudje se za beljenje zob največkrat odločajo zaradi rumenih in sivih zobrni plosku. Samo beljenje zob pri rumenih ploskvah bo normalno delovalo, pri sivih ploskvah pa ni nujno. Rumene površine je lažje odstranjevati kot sive.

Preden se odločate za beljenje zob morate biti pozorni tudi že na obstoječe zalivke in mostičke v ustih. V kolikor imate zalivke je veliko možnosti, da lesk na zalivke ne bo prijel. Prav tako na mostičke, ki so sestavljeni iz drugih materialov kot klasični zobje. V tem primeru je mogoče bolj razmisliti o porcelanastih zobeh, ki imajo vsi isti sijaj. Implatati pridejo v upoštev običajno šele, ko izgubimo določeno število zob in imamo težavo s prehranjevanjem.

Beljenje zob škoduje naši sklenini?

Študije kažejo, da vsa druga hrana bistveno bolj škodi kot beljenje zob. Seveda pride do majhne poškodbe, a je ta skoraj neopazna.

Prednosti beljenja zob?

– Beljenje zob je hitri učinek spremembe vaših zob

– Odpravlja nelagodje pri nasmehu

Pomanjkljivosti

– Belilo je potrebno nositi več ur, da pride do vidne spremembe

– Beljenje lahko povzroči občutljivost zob

– Težko je predvideti koliko časa bo potrebnega, da pridobite določen odtenek bele

– Beljenje se izvaja v presledkih

Še eno priporočilo: ne izvajajte beljenja zob doma. Zobozdravnih hitro opazi reakcijo vašega telesa in pravilno pravilno nanaša belilo. Vi ga lahko prenesete preveč oz. ne vidite reakcije telesa. V kolikor pa bi res želeli beljenje izvajati sami pojdite na izobraževanje in si pridobite koristne nasvete kako beljenje izvajati.

You may also like...