Drsna vrata z naprednimi funkcionalnostmi

Drsna vrata so na voljo v različnih izvedbah, najdemo lahko tudi povsem enostavne drsne mehanizme, ki so tudi cenovno ugodni. A veliko volj pogosta so napredna vrata, ki jih srečujemo v raznih komercialnih in poslovnih objektih. Tam so običajno drsna vrata steklena, opremljena pa so z avtomatskim električnim mehanizmom. Prednosti takšne izvedbe izhajajo tako iz lastnosti uporabljenih materialov kot iz funkcionalnosti, ki jih prinaša pogon za drsna vrata.

Steklena vrata za posebne učinke

Odličen učinek lahko pričakujemo, če so drsna vrata steklena. Ta material ima namreč nekatere dobrodošle funkcionalne lastnosti, predvsem pa zelo lepo izgleda. To pomeni, da lahko pričakujemo zelo posrečeno kombinacijo pozitivnih lastnosti, ki se tudi v praksi dobro izkažejo. Steklena drsna vrata zato s pridom uporabljamo povsod, kjer moramo z vrati narediti dober vtis, tudi če pričakujemo kakšne posebne učinke.

Če so drsna vrata steklena, imamo ogromno možnosti pri oblikovanju vizualne podobe vrat in prostora. Vrata prepuščajo svetlobo in odpirajo dimenzije prostora, hkrati pa dopuščajo tudi pogled v notranjost in na ta način vabijo nove obiskovalce. Kot nalašč torej za poslovne in komercialne prostore, kjer sprejemamo stranke in druge radovedne obiskovalce. 

Pogon za drsna vrata

Razne napredne funkcionalnosti vrat pa pogosto izhajajo še iz pogona, ki upravlja delovanje vrat. Električni pogoni lahko ponudijo različne funkcije. Najbolj značilno je samodejno odpiranje in zapiranje vrat, običajno povezano s senzorjem gibanja. Skoraj vedno lahko ob tem pogon za drsna vrata upravljamo tudi z gumbom, naprednejši mehanizmi pa odpirajo še druge možnosti, recimo možnost oddaljenega upravljanja.

Pametna vrata ponujajo izvrstno izkušnjo pri upravljanju delovanja, za kar so zaslužni prav napredni pogonski mehanizmi. Pričakujemo lahko uporabne funkcionalnosti, ki nam pomagajo povsem prilagoditi delovanje vrat glede na naše potrebe. Res pa je, da lahko tudi enostaven pogon za drsna vrata v mnogih okoljih že ponudi povsem zadovoljiv učinek.

You may also like...