Nastavitev in servis kolesa

Če se s kolesom pogosto vozimo, nam bo bržkone koristila profesionalna nastavitev kolesa, na dolgi rok pa pridejo v poštev tudi razne vzdrževalne in servisne storitve. Takšno ponudbo najdemo pri večjih trgovcih, predvsem v centrih, ki so specializirani prav za kolesarsko opremo. Najbolje je, da po teh možnostih povprašamo kar trgovca, pri katerem smo kolo kupili. Že tam se lahko opravi nastavitev kolesa, pričakujemo pa lahko, da isti strokovnjak ponuja tudi vzdrževanje in popravilo koles ter prodajo dodatne opreme.

Trgovina s kolesi je pogosto le del večjega centra, ki ima v ponudbi bistveno širši nabor izdelkov in storitev. To je velik plus tako za rekreativne kot za profesionalne kolesarje, ki želijo biti na kolesarjenje kar najbolje pripravljeni. V prvi vrsti ima specializirana trgovina s kolesi seveda že to prednost, da ima v ponudbi pravo kolo za vsakega kolesarja, a še bolj se lahko izkaže s preostalo ponudbo in s koristnimi storitvami, ki se izkažejo za nepogrešljive šele na dolgi rok.

Za vzdrževanje kolesa moramo skrbeti že sami. To vključuje previdno uporabo v skladu z omejitvami, redno čiščenje in ustrezno shranjevanje kolesa. Včasih namenimo kolesu še nekaj dodatne pozornosti, recimo pred dolgotrajnejšim premorom. Prav tako se po daljšem času uporabe posvetimo ponovni nastavitvi oziroma prilagoditvi pomembnih sistemov, ki odločajo o izkušnji pri vožnji. Spet nam lahko na pomoč priskoči trgovina s kolesi, ki ponuja tudi servis. Strokovnjaki so zelo dobri pri svojem delu in lahko kolo do potankosti prilagodijo specifičnim potrebam vsakega uporabnika.

Še bolj neprecenljiva storitev je lahko popravilo koles. V primeru kakšnih okvar ali poškodb, pa tudi splošne obrabe, je pametno kolo zaupati v oskrbo izkušenim strokovnjakom, ki bodo zanj kar najbolje poskrbeli. Res je, da lahko veliko postorimo že sami doma, a profesionalno popravilo koles je v nekaterih primerih nujno, predvsem pri dražjih in kompleksnejših kolesih.

You may also like...