Vakuum vrečke počasi spreminjajo način shranjevanja živil

Največji problem pri shranjevanju živil je zrak. Ne le, da je shranjevanje živil, pri katerem hkrati ujamemo veliko zraka neidealen kar se tiče optimizacije prostora, pogosto je tudi ravno zrak tisti, ki povzroča to, da se živilo kvari. Če za shranjevanje uporabljamo vakuum vrečke se lahko vsem tem problemom izognemo.

Vseeno pa obstaja nekaj pomislekov, preden popolnoma zamenjamo vse svoje posodice za vakuum vrečke. Glede na to, da je plastika eden izmed glavnih onesnaževalcev okolja, vsaj na dolgi rok, moramo biti previdni, da tovrstnega načina shranjevanja ne zlorabljamo. Če želimo posebej zaščititi izjemno delikaten kos ribe in ga nekaj dni imeti v hladilniku, med tem ko se kopa v marinadi limoninega soka in rožmarina, je to, da se odločimo za vakuum vrečke odličen primer dobre uporabe, vendar bi vilo neumno, če bi za shranjevanje recimo korenja, kar naenkrat vsi začeli uporabljati vakuum.

Ko pečemo veliko količino piškotov je eden izmed ključnih delov tudi embalaža za piškote

Predstavljajmo si tipičen scenarij v prednovoletnem času. V kuhinji se zbere nekaj prijateljev in začnemo izdelovati enormne količine majhnih delikatnih piškotkov in prav vsakemu srce poje, ko vidi nastanek teh sladkih dobrot, ampak veliko vprašanje, ki ostaja je ravno embalaža za piškote. Te moramo hraniti v suhem okolju in v nečem, kar je vsaj pol trdno, saj si ne moremo privoščiti tega, da bi se prav vsi piškoti lomili, samo zato, ker nismo pomislili toliko vnaprej, da je dobro, da embalaža za piškote deluje kot prva obramba pred premetavanjem pod smrečico ali tem, da nam padejo iz zadnje klopi v avtu, ko smo nekoliko prehitro zavrli. To,  da je uporabljena primerna embalaža za piškote skrbi tako za njihovo varnost med transportom, prav tako pa lahko zagotovi svežino, ki bo trajala dolgo in poskrbela, da so okusni in hrustljavi še dolgo po peki.

You may also like...