Svet v barvah

Danes je na vsakem koraku možno opaziti različne barvne odtenke. Nekatere barvne odtenke nam že prvotno ponuja naša čudovita narava, sped druge ustvarimo sami. Seveda brez narave in našega znanja ne bi šlo. Barve nas pomirjajo. To je znanstveno dokazano. V preteklosti so ljudje pričeli uporabljati naravne elemente, da so pridobili različne odtenke, ki seveda niso bili dolgotrajni. Obstojnost posameznih baruv je bila bistveno manjka kot sedanja. Razlika je v tem, da sodobni nanosi vsebujejo različne kemijske sestavi. S pomočjo kemijskih sestav si barva pridobi daljšo življensko dobo. Danes barvo praktično nanašamo že na vsak element. To pomeni, da nam je barva resnično pomembna. Z barvo se lahko igramo in dosežemo različne barvne efekte od nasičenosti barve do minimalizma – čistih površin.

Najbolj pogosta uporaba barve je danes v gradbeništvu in avtomobiljski industriji. Skoraj vsak objekt ima kakšen barvni odtenek in vsako vozilo ima barvni nanos. Seveda se barvni nanosi nanašajo v manjših količinah, da prekrijemo zgolj vrhne površine. Vse ostale površine pa so običajno sestavljene iz drugih materialov.

Les je lep, naj tak tudi ostane. Je slogan Slovenskega proizvajalca barv. S tem so resnično zadeli bistvo, ki si ga vsi želimo. Les je resnično lep element, ki ga imamo lahko vgrajenega praktično kjer koli. Med drugim nas les pomirja in nam daje toplino. Seveda se iz leta v leto les tudi stara in primerno je, da mu ohranjamo prvotno podobo. To lahko naredimo v prvi fazi z različnimi laki v nadaljevanu pa z barvnimi nanosi. Barvnih nanosov imamo danes skoraj neomejeno. Barvne kombinacije si lahko sestavimo po lastnih željah, to pomeni, da so lahko temnejše podlage in svetlejše. Ni pa samo les tisti element, ki se ga da dekorativno polepšati. Teh materialov je veliko, mednje spadajo kovina, plastika in različni polimeri.

V kolikor bi si želeli vaše nove objekte polepšati si lahko ogledate ponudbo barv tu – Barve Ara.

You may also like...