Stanovanje z drsnimi vrati

Drsna vrata so bolj pogosta v poslovnih prostorih, predvsem v trgovinah in poslovalnicah, ki so odprte za stranke. A tudi doma lahko izkoristimo njihove prednosti, ki so navsezadnje zelo vsestranske. Splača se omeniti predvsem prihranek prostora in enostavno uporabo takšnih vrat, medtem ko nekatere izvedbe izstopajo tudi z zelo dovršenim estetskim izgledom – takšna so predvsem steklena drsna vrata. To pomeni, da bo možno tudi v stanovanjskih prostorih s pridom izkoristiti takšna vrata, moramo pa to pravočasno načrtovati.

Idealen izkoristek prostora

Drsna vrata omogočajo prihranek prostora, saj pri odpiranju ne posegajo v prostor. Seveda moramo imeti na voljo nekaj prostora po dolžini, a ker je tam običajno zgolj stena, si brez težav privoščimo nekaj dodatnih centimetrov. Učinek prihranka prostora je še boljši, če uporabljamo steklena drsna vrata, saj ta prostor odpirajo in prepuščajo svetlobo. Vsekakor je to idealna možnost za stanovanja, v katerih je dragocen vsak kvadratni centimeter. 

Neoviran prehod po stanovanju

Drsna vrata ponujajo neoviran prehod po stanovanju. Pri tem izstopajo predvsem avtomatska drsna vrata, cena za takšno izvedbo pa bo marsikoga odvrnila od uporabe. Čeprav se avtomatski mehanizmi odlično obnesejo tudi v stanovanju, je za takšna drsna vrata cena pogosto preprosto previsoka. Ni pa to nujno, saj so razne sodobne izvedbe že zelo ugodne.

Tudi pri običajnih drsnih vratih imamo različne mehanizme, ki omogočajo neoviran prehod pri stanovanju. Zelo pomembno je, da izberemo kakovostna vrata, še posebej če se odločimo za steklena drsna vrata, saj pride v igro veliko dejavnikov, ki odločajo o končnem zadovoljstvu. Res bo za kakovostna drsna vrata cena nekoliko višja, a takšna vrata se bodo bistveno bolje obnesla. Ne pozabimo na to, da so vrata oprema, ki jo redno uporabljamo in močno odloča o kakovosti bivanja v stanovanju – splača se investirati nekaj več in se opremiti z vrhunskimi vrati.  

You may also like...