Poceni do odličnih zobozdravstvenih storitev

Vajeni smo, da so zobozdravniki brezplačni. Otrokom seveda ni treba skrbeti glede stroškov, pa tudi v zgodnji odrasli dobi smo pogosto kriti z dobrim zavarovanjem po svojih starših. Mnogi šele pri 26. letih izgubijo ta luksuz, imajo pa tudi po tem urejeno zdravstveno zavarovanje, ki krije redne preglede, osnovna zdravljenja in nujne zobozdravstvene storitve. Če pa bi želeli koristiti kakšne napredne storitve ali izdelke višjega kakovostnega ranga, bo treba zanje doplačati – to velja kar v večini primerov, ne glede na zavarovanje.

Med priljubljene storitve oziroma izdelke, po katerih je veliko povpraševanja pri zasebnih ordinacijah, sodijo zobni implantati. Cenik za te se razlikuje od ponudnika do ponudnika, v nekaterih primerih pa je možno dobiti implantat tudi v okviru zdravstvenega zavarovanja. Ker pa gre običajno za višji standard izdelkov in storitev, bo treba bržkone pripraviti nekaj denarja. To je tudi smiselno, saj pri teh storitvah ne gre varčevati in tvegati z izbiro najcenejšega ponudnika. Poleg tega imajo zobni implantati cenik, ki je precej ugoden tudi za tiste, ki niso pripravljeni veliko investirati v zdravje in izgled svojega zobovja. Posamezen implantat stane kakšnih 400 evrov, odvisno od ponudnika. Seveda pa imajo v tem primeru zobni implantati cenik omejen le na osnovni izdelek in storitev, upoštevati je treba še druga protetična sredstva, ki jih bomo potrebovali, ter dodatne obiske pri zobozdravniku.

Poleg tega en implantat pogosto ni dovolj. Priljubljene so tudi rešitve, kakršna je all on 4, ki zahteva štiri implantate. All on 4 omogoča namestitev proteze celotnega zobovja na štirih implantatih, kar je zelo posrečena rešitev za manjkajoče ali zelo poškodovano zobovje, seveda pa ni poceni. Stane okoli 5 ali 6 tisoč evrov, odvisno od zahtevnosti postopka. All on 4 vključuje štiri implantate in druge potrebne protetične izdelke ter spremljevalne storitve. Včasih so za izdelavo celotne proteze sicer potrebni še drugi postopki.

You may also like...