Kritina iz kvalitetnega materiala

Kritina za streho je eden izmed najpomembnejših elementov, ki ga vgradimo pri gradnji svojega novega doma. Preden začnemo graditi svoj novi dom, se seveda moramo dobro pozanimati, kaj vse potrebujemo in kako bomo izvedli celoten projekt. Včasih so si ljudje večinoma sami gradili hiše, dandanes pa skoraj vsak posameznik poišče ugodnega izvajalca, ki poskrbi, da je novi dom postavljen v čim krajšem časovnem obdobju.

Kritine seveda nastopi šele v fazi, ko je hiša že postavljena in deloma pokrita. Kritina pa jo le zaščiti in ji da tisti lep klasičen izgled, ki smo ga vajeni. Večina slovenskih domov ima še vedno klasično rdečo kritino, saj predstavlja takšna streha našo tradicijo. Ker pa se časi spreminjajo, si vse več ljudi omisli tudi ravno streho ali pa takšno, ki je obložena z zelenjem. Zelene kritine so namreč izredno priljubljene pri ekologih in tistih, i radi poskrbijo za boljši planet.

Kritina je torej projekt, ki zahteva tehten premislek, saj se moramo seveda sami odločiti, kakšno strešno krotino si želimo za svoj dom. Pri tem pa je dobro, da poslušamo nasvete strokovnjakov, ki nam bodo z veseljem svetovali in nas usmerili do najbolj optimalne izbire.

Lesena okna za lepšo prihodnost

Lesena okna se ponovno vračajo in postajajo vedno bolj aktualna. Kar nekaj let so prednjačila plastična okna, ki so seveda še danes cenejša kot lesena. Plastika dobro tesni in je material, ki dolgo časa ostane enak. Ker smo pri gradnji svojega doma ali pa pri prenovi vedno pozorni tudi na stroške, se mnogi še vedno odločimo za plastiko. Vsekakor pa prihaja nov trend, ki uvaja lesena okna, ki so okolju veliko bolj prijazna.

Lesena okna morajo biti dobro narejena, saj bodo le tako lahko odlično tesnila in preprečevala vdor vlage in vode v naš dom. Najboljši proizvajalci se vsekakor trudijo, da kupcu ponudijo le najboljše lesene izdelke, ki jim lahko zaupajo.

You may also like...