Cenik pvc oken za stanovanjske potrebe

Pvc okna so kot najpogosteje uporabljena okenska rešitev podvržena nenehnim izboljšavam po eni strani, a tudi varčevanju in optimizaciji cene na drugi strani. Velika dostopnost in potreba po čedalje več oknih sta pripeljali do precejšnje konkurence na področju okenskega trga. Cenik pvc oken nam lahko že zelo hitro poda nekaj splošnih odgovorov na vprašanja o kvaliteti izdelave in stopnji izolacije teh oken.

Vsak cenik pvc oken mora imeti ceno razdelano na okvir in stekleni vložek. Cena okvirja je odvisna od predvidene teže, ki jo bo moral nositi, okovja, ki ga želimo uporabiti ter samega tipa profila, ki ustreza našim specifikacijam. Cena steklenega vložka pa je odvisna primarno od stopnje izolacije, nekaj pa tudi od debeline stekla. Zlasti tri ali več slojna stekla imajo pogosto na zunanji strani debelejše kaljeno steklo, ki vzdrži tudi močnejše udarce. Ni pa to nujno – če živimo v relativno mirnem okolju, ni nobene potrebe po tem. Taka debelejša stekla se seveda zelo hitro poznajo na ceni in niso za vsakogar – po navadi se jih največ uporablja pri pasivnih hišah, kjer imajo smisel.

Navadne hiše, ki nimajo tako dobre izolacije, kot pasivne, od tri ali štirislojnih oken ne bodo pridobile ničesar. Zato je cenik pvc oken potrebno pregledati skrbno, da se izognemo takim napakam, ki bi nas lahko drago stale. Vsekakor pa je cenik pvc oken za obrtnike drugačen, kot za tiste, ki se menjave oken lotevajo sami. Že uveljavljeni steklarski mojstri imajo dobavitelje, ki so jim pvc okna pripravljeni prodajati po nižjih cenah. Mnogi steklarji pa naročajo le surove pvc in jeklene profile ter steklene vložke, ki jih nato sami sestavijo. Tam je resda cenik pvc oken nekoliko dražji, vendar so tovrstni steklarji precej bolj prilagodljivi in nam lahko ustvarijo okna poljubnih dimenzij in oblik.

You may also like...