Zobni aparat invisalign je na področju ortodontije prava inovacija

Neprijetni občutki ob nošenju zobnega aparata so sedaj mimo, saj se je na področju ortodontije pojavila prava inovacijo v obliki zobnega aparata, ki je na prvi pogled popolnoma neviden. Gre za nevidni zobni aparat invisalign, ki ravna vaše zobe enako učinkovito kot zobni aparat in je njegova odlična alternativa. Namenjen je tako odraslim kot tudi najstnikom, ki imajo lažje ali težje nepravilnosti v izraščanju zob. 

Zobni aparat invisalign ravna zobe s pomočjo plastičnih opornic oziroma alignerjev. Opornice so snemljive in jih menjate na vsake 2 tedna, pri čemer je vsaka nekoliko drugačna od prejšnje in tako postopoma popravlja položaj zob. Opornice lahko snamete tudi v času obroka ali pa ščetkanja zob, zaradi česar je skrb za ustno higieno bistveno lažja. Za končni uspeh v povprečju pacienti potrebujejo med 20 in 30 opornic, ki jih ves čas terapije prejemajo kar na dom.

Lasersko zdravljenje paradontoze učinkovito uniči bakterije v obzobnih žepkih

Paradontoza je zahrbtna in zelo nevarna bolezen, ki prizadene obzobna tkiva v naši ustni votlini. Tega se vsi vse premalo zavedamo, zato so težave z dlesnimi ene od najpogostejših. Gre za bolezen, ki se razvija zelo počasi, zato tudi v primeru manjših težav nanjo nismo pozorni. Dejstvo pa je, da se ta bolezen lahko ustrezno pozdravi le, če ukrepamo pravočasno. Lasersko zdravljenje paradontoze je danes eno izmed mnogih postopkov zdravljenja, ki se je izkazalo za zelo učinkovito.

Lasersko zdravljenje paradontoze je popolnoma varno in neboleče. Laser omogoča, da z njegovo energijo prodremo globoko v obzobne žepke in na ta način se lahko popolnoma uniči bakterije, ki povzročajo paradontozo. Laser pa na obzobna tkiva deluje tudi biostimulativno, kar pomeni, da je zdravljenje hitrejše saj pospeši regenaritvne procese. Z laserskim zdravljenjem paradontoze se pogosto izognem operativnim posegom, zato je o postopku vredno razmisliti.

You may also like...