Vodovodne cevi morajo biti primerno zaščitene

Vodovodne cevi so napeljane po celotnem domu, saj le tako lahko vodo iz glavnega ventila razpeljejo v vse prostore stanovanja ali hiše. V večini primerov imajo ljudje vodo napeljano v kuhinjo, kopalnico in v stranišče. Pri večjih domovih pa je voda s pomočjo vodovodnih cevi napeljana tudi v več nadstropij. Navadno si vodo napeljemo tudi izven doma, da jo lahko uporabljamo na vrtu. Kdor pa si uredi zunanjo letno kuhinjo, bo moral cevi napeljati tudi tja. 

Vodovodne cevi ne bomo zmogli postaviti sami. Za postavitev bomo morali najeti primernega izvajalca, ki se spozna na vodovodne instalacije. Ta nam bo skrbno in temeljito povezal celotno stanovanje. V kolikor se bomo ogrevali z radiatorji, pa nam bo vodo speljali tudi do njih. 

Vodovodne cevi bomo morali namestiti na novo tudi, če bomo le prenavljali staro stanovanje ali hišo.  Dotrajane vodovodne cevi nam lahko počijo in nam tako povzročijo veliko škode v novem domu. Zato je vedno priporočljivo, da si pri prenovi doma zamenjamo vse potrebne elemente, saj bomo v novem domu živeli še ogromno let. 

 

Servis peči moramo opraviti vsako leto

Servis peči je izjemno pomemben del vsakoletnega pregleda naprav, ki jih redno uporabljamo v svojem domu. Če želimo, da bo naša peč neprestano dobro delovala, je izredno pomembno, da vsako leto pokličemo izbranega serviserja, ki nam bo temeljito in natančno pregledal delovanje celotnega kurilnega sistema. 

Servis peči nam bo omogočil, da bo naša peč dolgo dobro delovala in da se ne bo prehitro pokvarila. Vedno je dobro imeti zanesljivega mojstra, ki ga lahko pokličemo vedno kadar pride do težav s pečjo. V zimskem času je peč precej obremenjena saj vsakodnevno deluje tudi več ur zaporedoma. Zato je v spomladanskem času priporočljivo narediti dober servis peči, pri katerem bo serviser hitro opazil, če kaj ne deluje tako kot bi moralo. 

 

You may also like...