Travne rešetke za vzrejo kokoši

Travne rešetke so odlične tudi za vse, ki doma gojijo kokoši. Domače kokoši, ki nam nesejo dobra domača jajca so postale zelo priljubljene. Nihče vem namreč noče jesti jajc, ki jih lahko kupimo v trgovini, saj jih proizvedejo kokoši, ki živijo v nevzdržnih razmerah. Takšna jajca niso najbolj zdrava. Domača jajca, ki jih pridobimo od kokoši, ki se cel dan pasejo, pa so odlična za zdravje, saj vsebujejo ogromno koristnih elementov. 

Travne rešetke lahko postavimo na področje, kjer se odo naše kokoši čez dan pasle. S tem poskrbimo, da podlaga ne bo hitro uničena in blatna. Dobro vemo, da kokoši svoje iztrebke spuščajo povsod, zato je potrebno prostor tudi redno čistiti. To bo s travnimi rešetkami zelo enostavno, saj bomo imeli trdno podlago, po kateri bomo hodili. 

Travne rešetke kupimo v različnih dimenzijah. Pomembno je, da vemo, kolikšen prostor moramo obložiti. Le tako bomo lahko kupili dovolj kosov, ki jih bomo z lahkoto samostojno namestili v travnato področje, kjer se bodo nahajale kokoši. 

 

Folija za rastlinjake za zaščito rastlin

Folija za rastlinjake je pomembna za vsakega pridelovalca zelenjave. Lokalno pridelana zelenjava postaja vse bolj pomembna, saj se Slovenci zavedamo pomena, ki ga ima zdrav način prehranjevanja. Zelenjava, ki jo veliki trgovski centri uvozijo iz tujih držav, pa ne more biti tako kakovostna, kot tista ki je pridelana v domačih krajih. 

Folija za rastlinjake tako kmetu omogoča zasaditev določene zelenjave tudi v času, ko temperature zunaj niso najbolj prijazne za rast rastlin. Znotraj rastlinjaka lahko namreč ustvarimo dobre pogoje, za uspevanje različnih povrtnin. 

Folija za rastlinjake omogoča, da v rastlinjak pronica sončna svetloba, ki je ključna za rast rastlin. Brez dobre svetlobe, si ne moremo zagotoviti kvalitetnega pridelka. Zato je pomembno, da kupimo takšno folijo, ki bo dobro ščitila zelenjavo, a ji bo omogočila tudi ogromno naravne toplote in sonca. 

 

You may also like...