Tečaj za učitelja joge

Čeprav je joga izjemno kompleksna, gre pravzaprav za tisočletno tradicijo in obsežno zbirko znanj in praks, se je možno s temi vsebinami učinkovito seznaniti. Nenazadnje se tradicija ohranja prav tako, da se posreduje na nove rodove, to pa se dogaja v različnih oblikah. V času, ko se joga v veliki meri izvaja kot rekreacija se poudarjajo različne koristi tovrstne vadbe, se vaje izvajajo predvsem v obliki skupinskih vodenih programov. Te vodijo učitelji, ki morajo sami pridobiti dovolj znanja in izkušenj, da lahko učinkovito usmerjajo začetnike pri vadbi. Usposabljanju novih učiteljev lahko služi tečaj za učitelja joge, ki je dobra izbira za tiste, ki bi se radi nekoliko pobližje spoznali z raznoliko vsebino, ki jo ponuja joga, predvsem pa tečaj razkriva podrobnosti pravilne izvedbe dihalnih in gibalnih vaj ter načela vodenja skupinske vadbe.

Kam na tečaj za učitelja joge?

Izbrati bo treba kakovosten in zanesljiv tečaj, ki bo zares ponudil iskana znanja in izkušnje. Joga Jama se nahaja v Ljubljani – Šiška in je prava izbira za tiste, ki iščejo tečaj v prestolnici – ta četrt namreč ponuja strokovnjake, ki usposabljajo nove učitelje joge. Poleg tega Joga Jama v Šiški ponuja tudi razne druge tečaje in vodene vadbe joge, tako da se lahko vsak pobližje seznani z različnimi praksami, prav tako se lahko nadobudni učitelji dejansko preizkusijo v vodenju vaj. Ljubljana Šiška ima za nameček še to prednost, da je zelo enostavno dostopna za interesente iz Ljubljane in okolice, pa tudi od drugod se lahko v mesto hitro pripeljemo.

To ne pomeni, da se tečaj za učitelja joge ne izvaja tudi po drugih krajih po Sloveniji. V Ljubljani je ponudba resda najbolj pestra, a v nekaterih primerih obisk prestolnice pač ne pride v poštev. V urbanih središčih po državi je moč najti različne tečaje in usposabljanja, se bo pa treba nekoliko podrobneje pozanimati o tem, kakšna znanja in spretnosti se pri teh programih podajajo. 

You may also like...