Senčila za poslovne prostore

Poslovni prostori imajo nekaj dejavnikov, ki so odločilni pri postavitvi senčil v njih. Navadno se uporabljajo le podnevi in nihče ne spi v njih, zato težje rolete za popolno zatemnitev po navadi niso potrebne. Obenem v njih ni nevarnosti, da bi razposajeni otroci nevede uničili notranjo opremo, ker jih tu po navadi ni. Zato v tem primeru pridejo v upoštev enostavne, a hkrati elegantne rešitve. Za senčenje poslovnih prostorov so zelo primerne predvsem lamelne zavese, ki omogočajo zelo prilagodljivo stopnjo senčenja, hkrati pa so zelo enostavne za vzdrževanje, montažo in uporabo.

Lamelne zavese so sestavljene iz posameznih lamel, ki so široke od 10 do 20 cm. Vsaka lamela ima na zgornjem koncu fiksno vpetje na trdni podlagi, tako da se po dolžini ne more zvijati. Na dnu lamele pa je le enostavna utež, ki poskrbi za to, da je lamela ves čas lepo napeta. Zaradi uteži ni nobene potrebe po dodatnem vodilu na spodnji strani, kar spet pripomore h enostavnosti in nižji ceni montaže ter samega izdelka. Po drugi strani pa so plise senčila bolj primerna tam, kjer bi radi senčilo obdržali čim bližje okna. Lamelne zavese namreč potrebujejo določen prostor ob oknu, da se lahko učinkovito upravlja z njimi. Potrebno je namreč zagotoviti prostor za nastavljanje kota lamel, poleg tega pa jih lahko zelo enostavno, le s potegom vrvice, tudi zložimo skupaj in tako omogočimo nemoten pogled skozi okno.

Za razliko od lamelnih zaves so plise senčila malo bolj delikatna za uporabo, vsekakor pa ne v tolikšni meri, da bi to bistveno vplivalo na možnost njihove uporabe. Tako je izbira katerega koli tipa senčil bolj pogojena z estetskim okusom posameznika, ki opremlja prostor. Plise senčila ponujajo bolj retro videz, sploh v primeru, ko se uporabi poslikane ali na videz zmečkane plise zavese, lamelne zavese pa so bolj uglajenega, modernega videza.

You may also like...