Polični kovinski regali imajo dolgo zgodovino prebivanja v delavnicah in industrijskih obratih

V podjetjih, ki se ukvarjajo s proizvodnjo je eden izmed najpomembnejših delov snovanja prostorov in poteka dela to, kako vse izvesti kar se da varno in organizirano. Mogoče se zdi hecno, da je v velikih skladiščih vse kovinsko, vendar ta izbira materiala ne bazira samo na trpežnosti, ampak tudi, na primer, na požarni varnosti.

Vso kovinsko pohištvo je odporno na vpliv plamenov, oziroma se kovina bolj stali, kot zagori, kar je nekaj, na kar moramo biti pozorni v skladiščih in tovarnah, saj lahko napaka na električnem omrežju, ali neprevidnost enega izmed zaposlenih lahko pomeni veliko katastrofo, ki ima tudi visoko ceno. To, da v delovni prostor vključimo kovinsko pohištvo pomeni, da se mogoče nastal ogenj počasneje širi in s tem lahko damo več časa za evakuacijo in ukvarjati se moramo z manjšo nevarnostjo.

Najpogostejše kovinsko pohištvo, ki ga lahko vidimo v proizvodnji so polični kovinski regali. Ti imajo popolnoma enako funkcijo, kot čisto navadna omara, samo da nimajo nameščenih kril, tako da je vse vedno odprto. To pomeni, da vedno lahko vidimo vse, kar vsebujejo polični kovinski regali, saj nič ne moti pogleda. Pogosto se v kombinaciji z regalom uporabljajo plastične posode, ki omogočajo enostavno shranjevanje razsutih delov, ali predmetov nepravilnih oblik, prav tako pa lahko posamezne škatle ali celo eno izmed polic namenimo projektu in s tem organiziramo prostor.

Polični kovinski regali niso uporabni samo v prostoru, kjer poteka delo, prav tako so uporabni v pisarnah ali skladiščih. V skladiščih je tako, da je kovinsko pohištvo edino primerno za uporabo poleg viličarjev In drugih nakladalnih naprav, v prostori, kot pa so pisarne, pa prevlada predvsem nastavljivost, ki jo imajo polični kovinski regali, saj lahko vsako polico namestimo tako, kot bi si mi sami želeli.

You may also like...