Rezervni deli za kmetijsko mehanizacijo

Nekateri kosi kmetijske mehanizacije potrebujejo bogato zalogo rezervnih delov, saj jih je treba pogosto popravljati. Posebej ranljive so seveda tiste naprave, ki so pogosto v uporabi ter prenašajo velike obremenitve. Je pa težko predvideti, kaj bo šlo narobe, prav tako ne moremo imeti doma na zalogi cele zbirke rezervnih delov. Smiselno se je torej opremiti le s tistimi kosi, ki bodo po vsej verjetnosti prej ali slej prišli prav.

Pogosto so to rezervni deli BCS, saj te priljubljene kosilnice običajno izpostavljamo precej zahtevnim nalogam, recimo košnji na strmih terenih ali na neugodnih površinah. Rezervni deli BCS zagotavljajo, da se lahko v vsakem trenutku povsem zanesemo na svojo kosilnico, kar je seveda velika prednost pri košnji. Najpogosteje je treba menjati nože kosilnice, morda kar celotno koso, hitro pa se obrabijo tudi ležaji, lamele in kabli. Večinoma je ta oprema dokaj poceni in tudi enostavna za zamenjavo, tako da so rezervni deli BCS tudi doma zelo uporabni, ni treba obiskovati servisa. Seveda to ne pomeni, da lahko kar sami rešimo vsako težavo, vsekakor pa lahko popravimo poškodovano koso, če recimo naletimo na kakšen kamen ali kaj podobnega. Ravno po tem so kosilnice BCS najbolj znane – nanje se vedno lahko zanesemo, ne ustavijo jih niti poškodbe.

Nekateri deli so nekoliko težje dobavljivi, čeprav pri pogostih napravah in znamkah ni težav. Tako so na primer rezervni deli za trosilec SIP prav tako široko razpoložljivi. Rezervni deli za trosilec SIP sicer večinoma niso na zalogi v domačih delavnicah in garažah, jih pa enostavno dobimo pri serviserjih. Morda lahko kakšen kos za vsak slučaj pospravimo tudi doma, a pri trosilcih popravila načeloma niso tako enostavna. Poleg tega se je treba prepričati, da so rezervni deli za trosilec SIP dovolj kakovostni, torej originalni in ustrezni glede na model – to je smiselno prepustiti pooblaščenim serviserjem.

You may also like...