Profesionalno vzdrževanje DPF filtrov

DPF filter je en izmed ključnih elementov v izpušnem sistemu dizelskega vozila. Skrbi namreč za to, da v okolje ne uhajajo škodljivi trdni delci, ki nastajajo pri izgorevanju dizelskega goriva. S tem imajo zelo pomembno nalogo, ki jo tudi dokaj dobro opravljajo. Dober učinek pa seveda lahko pričakujemo le od kakovostnih filtrov, ki so na svoje delo dobro pripravljeni. Novi filtri se odlično obnesejo, prej ali slej pa se izkaže, da dolgoročno učinkovitost ovira nalaganje delcev in saj, ki jih filter lovi iz izpušnih plinov. Potrebno bo profesionalno čiščenje DPF filtra, včasih pa pridejo v poštev tudi druge storitve za optimalno delovanje tega elementa.

Čeprav odstranitev DPF filtra ni posebej zahtevna in lahko filter očistimo tudi sami, je zelo priporočljivo to delo zaupati profesionalcem. Opravka imamo namreč z izjemno škodljivimi snovmi, ki so velika grožnja za dihala, pa tudi do okolja niso ravno prijazne. Če odstranitev DPF filtra opravimo sami, obstaja veliko tveganje, da bodo škodljive snovi ušle v okolje, kar je še posebej pogost rezultat domačega čiščenja. Prav tako je skoraj gotovo, da bo domače čiščenje DPF filtra povzročilo nekatere poškodbe, ki so neizogibne pri uporabi opreme in sredstev, ki jih imamo na voljo v domači garaži. Pri profesionalnih storitvah se uporabljajo druge rešitve, ki ponujajo bistveno boljši učinek.

Pri profesionalnem vzdrževanju je odstranitev DPF filtra enostavna in ne predstavlja tveganje za izpust škodljivih snovi v okolje. Še veliko boljši učinek pa ponuja čiščenje, pri katerem se uporabljajo napredne naprave. Posebej dobro se obnese suho čiščenje DPF filtra, ki ne uporablja vode in drugih škodljivih sredstev.

Profesionalni izvajalci nudijo tudi druge storitve v zvezi s temi filtri. Včasih je potrebna zamenjava ali kar namestitev filtra v avto, ki tega elementa ni imel, predvsem pri starejših vozilih. Včasih pa pride v poštev celo odstranitev DPF filtra, če ta povzroča težave in ovira delovanje vozila.

You may also like...