Privlačno obarvana zibelka za dojenčka

Zibelka za dojenčka je pogosta izbira staršev ali skrbnikov, ker se še kako dobro zavedajo, kakšne prednosti takšen kos pohištva lahko ponudi otroku. A vsekakor je treba pri izbiri zibelke biti dovolj pozoren na samo zasnovo. Trg vam namreč ne ponuja samo ne vrste zibelke v različnih barvah. Ne nazadnje pa si lahko zibelko naročite tudi po meri oziroma po svojih lastnih željah. Nekatere moderno oziroma sodobno zasnovane zibelke so nekaj povsem drugega od klasično zasnovanih.

Najpomembneje pa je, da je zibelka za dojenčka narejena iz materialov, ki so za otroka povsem varni, torej dobro vplivajo na njegovo udobje, počutje in ne nazadnje tudi na zdravje. Praviloma so zibelke narejene iz ustreznih drevesnih vrst, ki so privlačno obarvane.

Zelo prikupna je na primer bela zibelka za dojenčka, a izbira barve je povsem odvisna od vas. Najverjetneje pa se ne boste odločili za barvni odtenek, ki ne bi bil dovolj svetel oziroma vesel na prvi pogled. 

Otroška postelja primernih dimenzij in oblike

Otroška postelja je praviloma postavljena v sobo malčka, seveda če imate v stanovanju dovolj prostora, da si lahko privoščite samostojno otroško sobo. Če imate doma več malčkov in manj prostora, je odlična izbira na primer otroški pograd.

A ne glede na to, kje točno bo stala otroška postelja, mora biti ta pravilnih dimenzij. Ker nekateri starši ob nakupu prve postelje za svojega otroka ne vedo, katere dimenzije so ustrezne, jim pri tem lahko pomagajo strokovno podkovani prodajalci oziroma proizvajalci pohištva, ki bodo posteljo za njihovega otroka izdelali po meri.

Poleg dimenzij za otroško posteljo ima pomembnejšo vlogo zagotovo tudi izbira samega materiala. Ustrezno boste morali poskrbeti tudi za izbiro vzmetnice in druge posteljne opreme. Večjo vlogo ima ne nazadnje še vzglavnik, ki je prav tako lahko narejen iz številnih vrst materialov. Prodajalci vam bodo želeli prodati marsikaj, a pred nakupom se sami pozanimajte o ustreznosti izdelkov.

You may also like...