Profesionalni stroji za gozdarje in vrtnarje

Profesionalne motorne žage so nuja za vsakega pravega gozdarja. Razlika med profesionalnimi in domačimi motornimi žagami je predvsem v ergonomiji izdelka, zanesljivosti motorja in postavitvi premičnih delov, ki se pogosto snemajo zaradi vzdrževanja. Ergonomija obsega že samo obliko ročajev in žage, postavitev komandnih tipk in pa zlasti učinkovit protivibracijski sistem, ki lahko vibracije bistveno zmanjša in tako omogoči precej lažje celodnevno delo. Vibracije negativno vplivajo na dolgoročno zdravje sklepov in kosti v rokah.

Zato je motorna žaga Husqvarna 562 xp, ki je namenjena profesionalnim sekačem, opremljena z zelo učinkovitim sistemom proti vibracijam na ročajih. Gumijasti vmesni nastavki omogočajo, da je kljub dušenju vibracij motorna žaga Husqvarna 562 xp zelo vodljiva, tako da se da z njo kljub temu zelo natančno odmerjati smer reza pri podiranju dreves. Za celodnevno delo v gozdu, ki ga izvajajo profesionalni sekači, je Husqvarna 562 xp več kot primerna, zato predstavlja standardni kos opreme v gozdarskem arzenalu.

Pri lažjih vrtnarskih opravilih pa tovrstne motorne žage ne pridejo več toliko do izraza. Za obrezovanje grmovnic in podrasti je potrebna motorna žaga, ki je lažja in ima krajši meč. Sploh pa je vrtnarstvo posel, ki je bolj široko usmerjen v primerjavi z gozdarstvom. Tako so orodja, ki jih največ srečujemo pri vrtnarjih, namenjena drugim opravilom. Prevladujejo kosilnice za košnjo trave in škarje za obrezovanje živih mej.

Vrtne kosilnice, kot je Husqvarna automower 315 x, so namenjene vzdrževanju zelenic. Danes se najbolj splača nakup avtomatske robotske kosilnice, ki bo poskrbela za brezhiben izgled trate. Husqvarna automower 315 x je klasičen primerek robotske kosilnice za manjše do srednje velike površine, ki omogoča povsem avtomatizirano košnjo. Ko se baterija sprazni, se robotska kosilnica Husqvarna automower 315 x vrne na postajo in samodejno napolni. S košnjo potem nadaljuje na mestu, kjer je nehala kositi.

You may also like...