Folija za rastlinjake je primerna za gojenje zelenjave skozi celo leto

Folija za rastlinjake vsakomur omogoča pripravo pravcatega rastlinjaka, ki si ga lahko postavimo tudi na manjši površini in si tako skozi celo leto gojimo kakovostno domačo zelenjavo, ki je bistvena za zdravo življenje. Vedno več ljudi se zaveda, da je zdrava prehrana ključna za dobro in kakovostno življenje. Žal pa v trgovinah ne moremo kupiti najbolj kvalitetnih živil, saj le-ta prihajajo iz ogromnih polj, kjer uporabljaj veliko kemičnih preparatov.

Folija za rastlinjake je na voljo v vseh kmetijskih trgovinah in tako si hitro lahko postavimo domači rastlinjak. Ko postane vreme za pridelovanje zelenjave na prostem slabše, se tako lahko poslužujemo različno velikih rastlinjakov, kjer bomo gojili zelenjavo po svoji izbiri.

Folija za rastlinjake bo v rastlinjak prepustila ravno zadostno količino svetlobe, ki go rastlinjak pozimi tudi ogrevala. V izredno mrzlih obdobjih pa nekateri rastlinjake tudi ogrevajo, saj tako poskrbijo, da jim mlade sadike ne pomrznejo. Rastlinjak moramo tudi ustrezno prezračiti, saj s tem uravnavamo količino vlage, ki se zaradi velike količine rastlin hitro nabere in nam lahko povzroči velike preglavice.

PVC lamele zmanjšujejo prehod hladnega zraka v notranjost

PVC lamele služijo predvsem za preprečevanje prehajanja umazanije iz enega prostora v drugega. Vsekakor pa skrbijo tudi za boljše ohranjanje toplote v enem prostoru. Preprečujejo namreč nadležen prepih, ki se v velikih prostorih hitro čuti.

PVC lamele se uporabljajo v različnih obratih kot so hladilnice, hlevi z živino, različni živilski industriji, v laboratorijih, v gostinstvu ter tudi v skladiščih. Prednost prozornih PVC lamel je tudi v tem, da omogočajo prehajanje svetlobe in tako prostora ne zaprejo, čeprav je pregrajen.

PVC lamele imajo različno višino. V širino običajno merijo do 200 milimetrov. Ko jih nameščamo si sami reguliramo njihovo prekrivanje. Kjer je prepih večji, bomo lamele namestili tako, da se bodo med seboj bolj prekrivale.

You may also like...