Top izolacija za vaš dom

Stare in nove objekte je danes potrebno odlično zaščititi, da ne prenašajo vročine in hladu v notranje prostore. Namen Izolacije je v prvi meri zaščititi sam objekt. Večina starih objektov ima krajšo življensko dobo, ker jih v preteklosti naši predhodniki niso izolirali. Danes je stvar popolnoma drugačna. Izolacija je ena od ključnih elementov, ki jih mora vsebovati vsaka nova hiša. Z izolacijo dosežemo, da v objektih prihaja do manjših temperaturnih sprememb in da objekti ostanejo dlje časa hladni oz. topli. Sama izolacija se konstantno razvija in danes lahko opazimo, da imajo objekti v nekaterih delih 20cm izolacije nekje tudi 35cm. Strehe ima običajno največ izolacije. Streha je vedno najbolj na udaru in zato jo je potrebno primerno zaščititi. S pomočjo izolacije se izognjemo veliko toplotnim mostom, ki nam v nasprotnem primeru pozvročajo kondenz in hitrejše staranje – razpadanje materialov.

Za odlično zaščito hiše poznamo več tipov izolacje. Prva je hidro izolacija, ki je namenjena izolaciji temeljev in kletnim zunanjim predelom. S pomočjo hidro izolacije preprečimo, da bi voda izpirala betonski skelet. Hidro izolacija se običajno vgrajuje ročno in je potrebno biti pazljiv, da so vsi stiki zaščiteni. Ko je hidro izolacija pritrjena se običajno doda še termo izolacija, ki dodatno ščiti objekt, ker prihaja do temperaturnih sprememb. Termo izolacija ima različne trdote, zato je potrebno upoštevati, da so nekateri materiali primerni za vgradno pod zemljo spet drugi za vgradnjo na sam objekt. Izolacijo se na objekt pritrjuje s pomočjo lepil. Razpoke med izolacijami se običajno zapolnijo z polivretanskimi polnili. V kolikor manjših odprtin ne zapolnimo je velika možnost da bo voda prodirala skozi razpoke in pričela z razjedanjem hidro izolacije. Tu vas opozarjamo, da primerno popolnite vse razpoke, da vam po tridesetih letih ne bo potrebno objekta ponovno odkopavati.

Zakaj je res tako pomembna strešna izolacija – izolacija strehe?

Streha je vsako leto na udaru različnim vremenskim vplivom: toči, vročini, snegu in neurju. Vsi ti vremenski vplivi nenehno vplivajo na dotrajanost objekta. V kolikor bi prišlo do poškodbe strešne kritine je izolacija na udaru. Poškodba izolacije lahko povzroči toplotni most in ta vlago v objektu. Sama vlaga nikoli ni dobrodošla, ker povzroča hitrejše staranje materiala. Da bi se izognili vsem nepotrebnim težavam je potrebno pred samim polaganjem strešne kritine dobro preveriti vse odprtine in zapolniti vse prostore, ki so vidni.

strešna izolacija

strešna izolacija

You may also like...