Zunanja cvetlična korita polepšajo vaše okenske police

Si želite, da bi bili vaši balkoni in okenske police bogate s cvetjem ali zelenjavo? V tem primeru so ustrezna rešitev zunanja cvetlična korita in dober nasvet strokovnjakov na tem področju. Če si želite pridelovati zelenjavo, ni nujno potreben vrt ali greda. Vse bolj in bolj je postalo popularno urbano vrtnarjenje, ki omogoča nekaj pridelanega zelenja ali domačih pridelkov na lastnem balkonu ali okenski polici.

S širokim naborom različnih oblik zunanjih loncev si lahko vaš dom okrasite po vaših željah in potrebah. Vsa zunanja cvetlična korita zdržijo različne vremenske pogoje. Ne glede iz katerega materiala so izdelani, vsi so večinoma primerni za močno sonce in visoke temperature ali pa mrzle in deževne dni.

Lažja korita na zatišno stran, težja na odprto in vetrovno stran

Ko se odločite za balkonsko okrasje, morate vedeti, kakšna zunanja cvetlična korita potrebujete glede na lego, kjer bo korito postavljeno. Priporočamo vam, da lažja korita, izdelana iz PVC, postavljate na zatišna mesta oziroma tista, kjer je manj možnosti, da se bo korito prevrnilo.

V kolikor pa si želite polno cvetlic, pa ste kljub temu v dilemi zaradi vetra, ki je na vaši legi večkrat prisoten, potem vam svetujemo težja glinena, marmorna ali betonska korita.

Cvetlična korita lahko tudi poslikate

Najbolj pogosta zunanja cvetlična korita so podolgovate oblike, lahko pa najdete tudi različne oblike in barve, ki bi ustrezale vašim okusom. Vsa korita omogočajo zadrževanje vode, nekatera imajo podstavke, druga so izdelana tako, da se na dnu lonca ustvarijo vodne rezerve in s tem omogočajo cvetlicam, da so neprestano zalite.

Če ste bolj umetniška duša in si želite imeti še barvit lonec za rože, potem lahko s pomočjo domišljije zunanja cvetlična korita pobarvate enobarvno ali pa nanje naslikate določeno tematiko. Da bo barva na koritu bolj obstojna, jo premažite z ustreznim lakom. S tem boste v svojem domu ustvarili pravo cvetlično pravljico.

You may also like...