Zmogljiva programska oprema za poslovne uporabnike

Poslovni uporabniki se radi poslužujejo programske opreme, ki bistveno poenostavi mnoge delovne procese. Seveda pa bo treba izbrati prave programe in jih tudi optimalno izkoristiti, če želimo res doseči kar najboljše rezultate. To pomeni, da se bomo morali dobro posvetiti svojim potrebam in rešitvam, ki jih imamo na voljo.

Morda je rešitev povsem preprosta. Na voljo so razni poslovni programi, ki zelo olajšajo določena opravila. Uporabimo lahko na primer Power Bi, ki poenostavi zbiranje, obdelavo in predstavitev podatkovnih zbirk. Delo z večjimi količinami podatkov je lahko zelo suhoparno in zahtevno, saj težko razberemo zares pomembne vsebine, še težje jih prikažemo na privlačen način. Power Bi vse to poenostavi in naredi tudi suhoparna poročila nadvse zanimiva. Da bi do potankosti izkoristili funkcionalnosti te programske opreme, se splača Power Bi dobro spoznati in se o delovanju programa tudi poučiti – na voljo so tečaji, seveda pa je vedno možno najti strokovnjaka, ki je pripravljen izvesti izobraževanje in usposabljanje za uporabo poslovne programske opreme.

Če bi želeli zmogljivosti poslovne programske opreme še bolj izkoristiti, se lahko lotimo oblikovanja lastnih rešitev. To omogoča poslovni paket PowerApps, ki združuje orodja in storitve za razvoj lastnih poslovnih programskih rešitev. Gre za uporabno okolje, ki pušča proste roke tistim, ki želijo funkcionalnosti računalnika povsem prilagoditi svojim potrebam. PowerApps je pisan na kožo zahtevnejšim uporabnikom, ki bi radi prilagodili funkcionalnosti obstoječe programske opreme – z nekaterimi programi se odlično povezuje, omogoča pa tudi razvoj povsem edinstvenih programskih rešitev. Seveda je dobro, da ima uporabnik določeno ozadje na področju informatike, čeprav PowerApps omogoča uspešno uporabo tudi tistim, ki se ne znajdejo tako dobro pri programiranju. Spet so na voljo tečaji, še raje pa podjetja najamejo strokovnjake, ki znajo PowerApps predstaviti in približati kadru, ki bo te rešitve uporabljal. Tako bo možno doseči najboljši izkoristek zmogljive poslovne programske opreme.

You may also like...