Za pravilno delovanje je nujen servis

Tako kot moramo vsako leto avto peljati na tehničen pregled, da zagotovimo, da bo na cestah varen, bi morali delati tudi z večino naprav v svojem življenju, še posebej, če so te odgovorne, da naše delo poteka gladko in brez problemov. Za gostince bi to pomenilo reden servis gostinske opreme, ki bi lahko precej zmanjšal stopnjo pokvarjenih gospodinjskih aparatov, kar bi preprečilo razne napake v servisu, ki lahko pridejo zaradi tega, ker se morajo nekateri zaposleni ukvarjati s pomivanjem posode namesto kakšnih drugih nalog, vse pa bi lahko preprečil prav servis gostinske opreme.

Večina ljudi se za servis gostinske opreme odloči šele takrat, ko zaznajo neke težave, vendar bi bilo prav, da bi se vsega skupaj lotili tudi preventivno, saj je to edini način, da se popolnoma izognemo problemov. Redni servis omogoča, da spremljamo stanje svojih naprav in lahko predvidimo možne zamenjave ali popravila, prav tako pa lahko dobimo nasvete glede tega, kako za napravo še bolje skrbeti.

Za primer so lahko gostinski pomivalni stroji, ki je eden izmed bolj obremenjenih delov kuhinje. Vsaj za šankom je pogosto tako, da moramo takrat, ko se ena izmed košar že pere že polniti novo, ki bo takoj zamenjala prejšnjo, kar lahko vidimo, je do stroja precej nehvaležno. Seveda so gostinski pomivalni stroji oblikovani tako, da so sposobni prenašati tovrstne obremenitve, vendar to tudi ne pomeni, da jih lahko preprosto zanemarimo. Ravno to, če bi se slučajno zgodilo, da bi gostinski pomivalni stroji kar tako nehali delovati, bi ustvarilo neverjetno veliko zmedo, ki pa bi jo nato, seveda, morali nekako reševati. Vendar kako? Saj za take stvari vendarle ni nobenih pravil. Lahko pa bi bolj odgovorno razmišljali o napravah, ki pomagajo opravljati gostinski poklic in bi investirali v to, da bi bilo vsi gostinski pomivalni stroji in druge naprave servisirani.

You may also like...