Udobje v domači dnevni sobi

Čeprav je spalnica tista, ki zahteva posebej udobno opremo za miren spanec, se še želimo pogosto razvajati tudi v dnevni sobi. Ta prostor zahteva prav tako udobno opremo, poleg tega ponuja tudi nekatere priložnosti, ki jih spalnica ne. Na voljo imamo na primer sedežno garnituro, naslanjače in podobne kose pohištva, ki jih lahko opremimo s posebej udobnimi dodatki ali posrečeno dekoracijo.

Prav zato najdejo svoje mesto v dnevnih sobah okrasne blazine, ki za spalnice niso primerne. Te blazine sicer ponujajo dobrodošlo udobje, a ne pri dolgotrajni uporabi. Za celonočno spanje so veliko bolj primerni običajni vzglavniki, medtem ko se okrasne blazine odlično obnesejo v dnevni sobi – tam imajo opazno dekorativno vrednost, poleg tega pa jih lahko uporabimo pri poležavanju in dremanju na kavču. Ne glede na to, za kaj jih pravzaprav uporabimo, so okrasne blazine dobrodošel dodatek vsaki dnevni sobi, tudi če služijo zgolj dekoraciji. Ravno zato tudi ni pomembno, da so posebej udobne ali kvalitetne.

V dnevni sobi je pogosto dobrodošla tudi kakšna odeja. Če imamo večjo sedežno garnituro, peč ali drugo površino, kjer lahko udobno poležavamo, bo smiselna izbira prešite odeje 200×200. V poštev sicer pridejo tudi druge odeje, odvisno od tega, kakšen je pravzaprav namen tega kosa. Prešite odeje 200×200 imajo to prednost, da so zelo udobne in tudi tople, tako da bodo gotovo ugodile potrebam še tako zahtevnih uporabnikov. Morda so le nekoliko prevelike in nerodne za tiste, ki dnevno sobo le redko uporabljajo za to vrsto sproščanja, saj prešite odeje 200×200 pokrijejo kar veliko površino in zasedejo nekaj prostora. Na voljo so še mnoge alternative, tako tanke odeje kot debelejše, ki zagotavljajo udobje in toplino tudi v zimskih dneh. Piko na i spet dodaja dekorativna vrednost, ki jo ponujajo odeje same, ali pa jo dodamo z uporabo primerno poslikanih prevlek.

You may also like...