Obnova dimnika naj bo izpeljana s strani izkušenega ponudnika

Življenjska doba dimnika naj bi bila enaka življenjski dobi objekta, vendar se lahko hitro zgodi, da temu ni vedno tako. Ker je od nemotenega delovanja dimniškega sistema odvisna tudi požarna varnost objekta, je zelo pomembno, da dimniku posvetimo posebno pozornost. Kadar so vidni prvi znaki dotrajanosti, je potrebno pomisliti tudi na to, da dimnik kmalu ne bo več funkcionalen. Kakšno je stanje dimnika in ali je potrebna obnova dimnika, običajno pokaže že reden vzdrževalni pregled s strani dimnikarske službe.

 

Če še vedno niste čisto prepričani o funkcionalnosti dimnika, vam svetujemo, da poiščete izbranega ponudnika dimniških sistemov, ki vam bo ustrezno svetoval in poskrbel za strokovno obnovo dimnika. Če je obnova dimnika izvedena s strani izkušenega izvajalca, ki se spozna na različne dimniške sisteme, potem je celoten postopek lahko zelo hitro izpeljan, vi pa ste lahko brez večjih skrbi glede njegovega delovanja.

 

Dimniška kapa je obvezna oprema dimniških sistemov

 

Ko se vozimo po vaseh ali mestih, lahko na vrhu dimnikov opazimo različne dimniške kape. Verjetno boste najprej pomislili, da je to nekakšen dekorativen dodatek k dimniškim sistemom, vendar temu to ni tako. Dimniška kapa spada celo med obvezno dimniško opremo, brez katere odvajanje plinov ne bi bilo učinkovito. Gre za strešni del dimnika, ki na eni strani daje dimniku dovršen zaključek, po drugi strani pa ga ščiti pred vremenskimi vplivi.

 

Dimniško kapo sicer imenujemo tudi strešica za dimnik, saj je v obliki strehe, njena najbolj pomembna funkcija pa je, da preprečuje dežju, da ne pada v odprtino dimnika in ureja ter usmerja plina. Zato je zelo pomembno, kakšna je dimniška kapa, predvsem pa mora ustrezati dimenzijam dimnika. Ker imajo običajno dimniki zunanje dimenzije zelo različne, je potrebno dimniško kapo izdelati po naročilu, saj bo le na ta način učinkovito opravljala svojo funkcijo.

 

You may also like...