Novoletna zabava je simbolni prelom leta

Bodimo iskreni, skoraj da vsak datum bi lahko bil označen za prelom leta, ovekovečen kot dan, v katerem smo okoli sonca napravili še eno leto, ampak izbran je bil ravno dan po tem, ko zimske noči začnejo postajati nekoliko krajše in se vedno bolj mamljiva zdi obljuba pomladi. To, da praznujemo novo leto je način, da vase po tem, ko smo uspeli prestati zimo lahko zaživimo nekoliko bližje pomladi. Ravno zato je novoletna zabava nekaj, česar se mnogi veselijo. Obljuba novega leta pomeni, da bo od sedaj leto postajalo toplejše, čas pa je tudi za to, da začnemo na novo, se začnemo veseliti prihodnosti in stvari, ki nas bodo zajele po tem, ko se konča novoletna zabava.

Novoletna zabava je velikokrat nekoliko bolj formalen dogodek, saj se počutimo, kot da se moramo na nek način bolj urediti, ko vstopamo v novo leto, da lahko pokažemo smer, v katero želimo, da se spreminjamo tekom leta, ki za nas pripravlja toliko novih dogodivščin.

Pomlad in poletje sta čas za poroke

Preden se leto znova začne prevešati v bolj mrzle dele leta in počasi zapušča severno polovico zemlje je potrebno, da izvedemo vsa praznovanja, ki se pogosto delno odvijajo tudi zunaj in to so poroke. Sezona porok, kot je velikokrat ljubkovalno imenovana, se začne okoli maja in traja vse do konca septembra, vendar tako na začetku, kot na koncu ne moremo pričakovati prevelikega navala, saj takrat vreme ni stabilno in nihče ne želi imeti poroke, ki se dogaja sredi deževne plohe, še posebej zato, ker si veliko parov želi slikanja v naravi, ali načrtujejo, da se bo kar precejšen del poroke dogajal zunaj, pa naj bo tam pogostitev ali pa je samo izbrano bilo okolje, ki kar kliče po tem, da se sprehodimo do bližnje reke. Vseeno pa poroke tudi dež ne more zares uničiti.

You may also like...