Nadstreški po meri

Nadstreški imajo lahko zelo raznovrstne naloge, zato je pomembno, da so povsem prilagojeni specifičnim zahtevam. Ravno zato je tudi zelo dobrodošlo, da imamo na voljo kar nekaj različnih variacij, tudi med materiali, ki jih lahko uporabimo za izdelavo takšnega objekta. Med najbolj priljubljenimi so leseni nadstreški, pogosto pa so konstrukcije tudi kovinske. Za kritino je prav tako na voljo več materialov, spet lahko uporabimo kar les, lahko pa pločevino, polikarbonat, kaljeno steklo ali kaj drugega. Tako je vedno možno najti kombinacijo, ki ponuja v danih okoliščinah kar najboljši rezultat. Vsaka opcija ima svoje prednosti, zato je treba premišljeno izbrati pravo rešitev.

Leseni nadstreški gotovo izstopajo s tem, da ponujajo zelo privlačen estetski izgled in nedvomno popestrijo bivalno okolje. Za nameček je les kakovosten gradbeni material, še posebej če se za izdelavo konstrukcije uporabi lepljen les. Cenik je odvisen od tega, za katero vrsto lesa se odločimo, seveda pa je tu še kar nekaj faktorjev, ki jih ni možno predvideti vnaprej. Že za sam lepljen les cenik vključuje več možnosti, običajno se uporablja lameliran lepljen les, na voljo pa so tudi druge variante. Nato je treba pomisliti še na oblikovanje oziroma obdelavo. V tem oziru ima les različne prednosti, recimo to, da je možno dokaj enostavno oblikovati skoraj poljubne oblike, oblikovanje lesa pa je dokaj poceni, kar velja tudi za kakovosten lepljen les. Cenik je za poljubno oblikovane in zahtevnejše konstrukcije seveda nekoliko dražji, so pa takšni leseni nadstreški na pogled povsem neprekosljivi.

Medtem ko leseni nadstreški prepričajo predvsem s privlačnim izgledom, imajo drugi materiali druge prednosti. Tudi jeklene konstrukcije je enostavno oblikovati in izdelati, čeprav ne nudijo toliko svobode. Enostavne konstrukcije iz jekla so praviloma cenejše, predvsem pa je material na dolgi rok lažje vzdrževati in zaščititi pred vplivi staranja in stalnih obremenitev okolja.

You may also like...