Kakovostne šamotne plošče prenesejo visoke temperaturne obremenitve

Kakovostne šamotne plošča na trgu veljajo za visoko kakovosten in vzdržljiv proizvod, ki prenese posebno visoke temperaturne obremenitve, ki jih izdelki iz običajno žgane gline ne prenesejo.

Šamot je narejen iz mešanice posebne gline in primesi ter je zaradi posebnih načinov obdelave ognjevaren. Pri postopku vlečenja pridobimo klasičen pečarski šamot in dimniški šamot, ki se uporablja pri izdelavi dimnikov, s stiskanjem pa industrijski šamot.

Šamotne plošče pridobivamo s pomočjo vlečenja, stiskanja ali mletja gline ter še nekaterih drugih materialov. Njena življenjska doba je skoraj večna, uporaba pa je izjemno različna.

Šamotne plošče služijo kot odlična podlaga, na katero postavimo kaminski vložek. Z manjšimi šamotnimi ploščami obložimo kurišče znotraj kaminskega vložka. Ob kurjenju kamina se šamotna plošča za kamin segreje in zadrži ter porazdeli toploto po obodu kamina. Toploto nato enakomerno oddaja v prostor, tudi takrat ko že zaključimo s procesom kurjenja. Šamotna plošča še dodatno pomaga izkoristiti kaminski vložek.

Šamotne plošče se uporabljajo tudi v kulinariki, in sicer za pripravo hrane. Majhno šamotno ploščo preprosto vstavimo v pečico, jo na eni strani segrejemo nato obrnemo in segrejemo še na drugi strani. Tako dobimo pravo majhno krušno peč, v kateri lahko mirno pečemo hrano.

Sanacija dimnika je predvsem odvisna od obsega in dolgotrajnosti poškodb. Seveda je to v veliki meri odvisno od posameznega primera. Pred sanacijo dimnika se moramo posvetovati s strokovnjakom.

Strokovnjaki poskrbijo za profesionalno obnovo, zaradi katere bo vaš dimnik vašemu ogrevalnemu sistemu še naprej zagotavljal dolgo življenjsko dobo. Vas pa ne bo vedno znova skrbelo, kakšna bo strošek sanacije dimnika.

Če so poškodbe dimnika preveč razširjene, v takšnem primeru hitra in poceni sanacija dimnika ne pride v poštev. Star dimnik je namreč treba nujno zrušiti in zgraditi novega. Obnova takega dimnika se ne izplača.

Sanacija dimnika je storitev, ki jo pri nas omogoča kar nekaj dobrih ponudnikov, ki vam dimnik sanirajo hitro, kakovostno in tudi cenovno dostopno.

You may also like...