Kako skrbeti za gostinski pomivalni stroj?

Gostinska oprema je v vsakem gostinskem lokalu neprecenljiva. Poleg tega so naprave pogosto tudi zelo drage in stalno v uporabi, kar pomeni obrabo in nevarnost za težave, ki jih seveda ne želimo. Da ne bi šle investicije v nič, je treba na gostinsko opremo dobro paziti. Še posebej je na udaru pomivalni stroj, ki je pogosto v stalni uporabi in tako tudi stalno obremenjen.

Veliko lahko za pomivalni stroj storimo že s tem, da izberemo primerno napravo. Izberemo stroj, ki bo kos pričakovanim obremenitvam. Seveda je za takšno uporabo primeren le profesionalni gostinski pomivalni stroj, ki je pripravljen na redno uporabo. A to še ni dovolj, treba je pobrskati po ponudbi priznanih proizvajalcev in uveljavljenih izdelkov. Nadalje pa se pozanimamo predvsem o garancijskih pogojih ter o možnostih vzdrževanja in servisa naprave.

V domači kuhinji pomislimo na vzdrževanje in servis le v primeru težav, medtem ko je reden servis gostinske opreme v gostinskem poslu vsakdanjost, pravzaprav zelo pomembno opravilo. Če upoštevamo izjemen pomen raznolike gostinske opreme, je naravnost ključnega pomena to, da ohranjamo njihovo pripravljenost z rednim vzdrževanjem in servisiranjem. Pametno je za servis gostinske opreme zaposliti pooblaščene serviserje, ki imajo dostop do originalnih nadomestnih delov, še posebej, če je možno skleniti ugodno vzdrževalno pogodbo. Na ta način bo vzdrževanje najbolj učinkovito, servis gostinske opreme pa bo potreben le v izjemnih primerih.

Nazadnje pa je treba omeniti še odgovornost uporabnika. Tudi, če imamo opravka z napravo, ki je pripravljena na zahtevne obremenitve, nas bo razočarala, če je ne bomo pravilno uporabljali. Še tako napreden gostinski pomivalni stroj na primer ne bo izpolnil pričakovanj, če bomo vanj tlačili pretirane gore umazane posode ali pa če bomo izbirali neprimerne programe pomivanja. Vse to lahko vpliva na dolgoročno zadovoljstvo z napravo, nenazadnje pa tudi na življenjsko dobo.

You may also like...