Kaj je kanabidol in pri čem nam lahko pomaga

Konoplja zdravi zato zaupaj naravi” je slogan, ki je pred kratkim vladal ulicam naše prestolnice in mogoče je prva reakcija ljudstva bila nekoliko negativna, vendar to ne pomeni, da ni nekaj na tem. Če toliko ljudi prisega na zdravilne učinke konoplje, nekaj mora biti dobrega v njej. Kaj ne?

Odgovor na to vprašanje se nahaja v molekuli ki jo lahko klasificiramo kot kanabidol ali CBD. To so molekule, ki se nahajajo v smoli in listih tako industrijske kot indijske konoplje in so topne v maščobah, zato jih lahko uživamo v obliki olja, ki je pridelan iz konoplje. Te molekule se nato vežejo na receptorje v celicah, ki lahko sprejmejo kanabidol in povzročajo celične spremembe, ki lahko lagodno vplivajo na počutje z lajšanjem simptomov, ali telo dobesedno zdravijo kot konvencialna zdravila. Najbolj znan učinek, ki ga ima kanabidol je to, da vpliva na upočasnitev razvoja rakavih celic in spodbuja boljše obnavljanje kostne mase, prav tako pa je kanabidol uporaben za lajšanje kroničnih bolečin in pomirja v primeru psihičnih bolezni.

Kot alternativen način zdravljenja so uporabne tudi inhalacije

Skoraj vsak ima v spominu, kako ga je nekoč babica poslala z zamašenim nosom nad lonec vroče vode v kateri so se namakale kamilice z brisačo čez glavo in skoraj vsem to pomaga, ko imajo težave z dihali, s tem, da zdaj veliko bolj razumemo kako inhalacije, še posebej z uporabo različnih zelišč, vplivajo na vitalnost dihalnih poti. Predvsem se moramo zavedati tega, da ni vse, kar inhaliramo podobno drug drugemu kot jajce jajcu, največ naredimo s tem, da se pozanimamo, katera zelišča so primerna za inhalacije glede na to, kateri del dihalnih poti je prizadet. Če imamo samo zamašen nos, je dobro že samo to, da poskušamo v svoje telo spraviti čim več pare preko inhalacije.

You may also like...