Izolacija podstrešja reši težavo potratne kurilne naprave

Izolacija podstrešja predstavlja rešitev za drago kurilno sezono, saj nam omogoča velik prihranek. Račun bodo nižji in stanovanje toplejše. Če bomo zmanjšali gretje, bomo blagodejno vplivali tudi na naše okolje. Slabo izolirano podstrešje dandanes predstavlja velik problem, saj ravno tu izgubimo največ toplote.

Izolacija podstrešja je potrebna tudi če je to neurejeno in neobdelano, saj ravno tu lahko izgubimo med 20 in 30 odstotkov energije. Za dobro izolacijo bomo odšteli veliko denarja ampak se nam na koncu izredno izplača. Pri izdelavi je pomembno ali je podstrešje bivalno ali ne. Pri ne bivalnem podstrešju lahko postavimo mehko izolacijo po tleh in vmes postavimo plohe, ki nam omogočajo hojo. Če uporabimo celulozno izolacijo, jo potresemo po tleh in nanj položimo nov tlak.

Izolacija podstrešja lahko izvedemo tudi s pomočjo financiranja s strani EKO sklada, ki pomaga in delno financira projekt. Pogoj za pridobitev subvencije pri Eko skladu pa so dobro izolirana tla, brez tega vam subvencije ne bodo odobrili.

Toplotna izolacija hiše pri novogradnji

Toplotna izolacija hiše je pogost vpis v internetni brskalnik, saj vsi ki na novo gradijo hišo poskrbijo za odlično izolacijo, ker ne želijo imeti mrzlega bivalnega prostora in velikih računov za ogrevanje. Mlade družine, ki začnejo graditi svojo hišo so pazljivi pri izbiri materialov in za svoj dom uporabijo le najboljše in naravne materiale, zato postaja vedno bolj aktualna kamena volna, ki je naravni material.

Toplotna izolacija hiše je nujna tudi pri starejših hišah. V preteklih letih se ni dajal tako velik poudarek na izolacijo in ljudje, ki so gradili hiše niso denarja trošili za postavljanje dragih izolacij. Še posebno se to občuti v manj mrzlih krajih na primorskem, kjer je večina starejših hiš neizoliranih.

Toplotna izolacija hiše predstavlja velik strošek a se nam bo naložba povrnila, ko se v mrzlih zimskih dneh ne bomo potrebovali stalno greti.

You may also like...